Vršac: VUKOVI STIŽU SA KARPATA, JEDAN OD 63 KILOGRAMA ODSTRELJEN

4576

unnamedLovačko udruženje „Lovac“ iz Vršca je jedino udruženje u Vojvodini koje gazduje vukom shodno planskim dokumentima.  Po godišnjem planu gazdovanja ovde je dozvoljeno odstreljivati četiri vuka godišnje.  Ove godine pored stabilne populacije vuka koja bitiše na ovim prostorima pojavljuje se veliki broj vukova koji se spuštaju sa Karpata i čine ogromne štete na divljači, posebno srnećoj. Prema rečima Sime Mioka, predsednika Lovačkog udruženja „Lovac“ iz Vršca trenutno na prostoru lovišta hara četiri čopora vukova koji su svoje utočište ovde našli begom sa planinskog masiva Karpata.

– Da bi smanjili štete naši lovci godišnje na registrovana hranilišta za vukove iznose oko četiri  tone mesa. Ovo činimo poslednjih sedam godina i od tada beležimo porast brojnosti srneće divljači, rekao je za Lovačke novosti Sima Miok, predsednik ovog uzornog lovačkog udruženja.

Naravno, i odstrel vuka paralelno traje. Krajem prošle godine ovde je odstreljen vuk  težine 63 kilograma a odstrelio ga je Sima Miok koga vidimo na slici.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here