Višegrad: ODSTRELJEN IZUZETNO TROFEJNI VUK

3998

Lovačko udruženje „Panos“ Višegrad gazduje sa 42.000 hektara lovišta. Predsednik ovog lovačkog udruženja Vladan Nikitović  je 16.10.2016 godine odstrelio vuka ili bolje rečeno vučinu od 65 kilograma koji po svim mernim elementima za ocenjivanje trofeja zauzima visoko mesto u svetskoj, evropskoj i balkanskoj trofejistici.

vuk-visegrad_nIako ovo lovište nije poznato po vuku jer godišnje odstrele jednog ili ni jednog, ove godine u stručnu službu udruženje stigle su pritužbe da u reonu sela Dubovo nestaju ovce, naravno uz sumnju da su vukovi krivci. Lovačko udruženje je odmah reagovalo i uz  pogonski lov na divlje svinje predvidelo i odstrel vuka. Tog, već pomenutog dana, organizovan je lov na divlje svinje. I gle čuda na predsednika lovačkog udruženja Vladana Nikitovića  izvlačeći se iz pogona izlazi vuk.

– Izašao mi je na 110 metara, , pucao sam samo jedan hitac iz mog karabina kalibra 30-06 i vuk je pao, i to je cela priča, kaže za Lorist skromno predsednik  Nikitović.

Nikitović je inače već četvrtu godinu predsednik udruženja a lovac je od 1994 godine.

I onda je usledilo ocenjivanje trofeja, lobanje i krzna. Lobanja je ocenjena na 42,30 CIC poena, dakle visoka zlatna medalja. Po vrednosti je na prvom mestu na Balkanu. Ocenjivanje krzna pokazalo je vrednost od 162,98 CIC poena i po toj vrednosti se nalazi na osmom mestu na svetskoj rang listi.

Starost vuka odredio je prof.dr Slobodan Kunovac sa Šumarskog fakulteta u Sarajevu i prema toj oceni vuk je starosti između 11 i 12 godina. Bio je težak 65 kilograma.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here