Veliko Gradište: LOVAČKO UDRUŽENJE GOLUB PROSLAVILO 120 GODINA POSTOJANJA

1442
Jedno od najstarijih Lovačkih udruženja ,,Golub’’ iz Velikog Gradišta proslavilo je svoj jubilej-120 godina postojanja .Tim povodom održana je svečana sednica Skupštine ovog Lovačkog udruženja na  kojoj su pored  lovaca-članova Skupštine priisustvovali i predsednik Lovačkog saveza Srbije Dragan Šolmaz,predsednik Lovačkog saveza Kosova i Metohije Ilija Elezović,predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić,predstavnici Lovačkog udruženja iz Niša i Rumunije,rukovodstvo javnih preduzeća i ustanova i dobitnici priznanja.

Lovačko udruženje broji 450 redovnih članova i 35 podmlatkara.U svojoj dugoj istoriji postojanja Lovačko udruženje je nosilac raznih građanskih inicijativa za pomoć stanovništvo kako onih u bivšoj Jugoslaviji tako i u novoj istoriji,što uživa veliko poverenje svih građana opštine Veliko Gradište.

O proteklom radu i narednm zadacima i aktivnostima Lovačkog udruženja ,,Golub’’ iz ovog grada na Dunava govorio je predsednik udruženja Slađan Marković koji je rekao da udruženje ima velike lovne  potencijale  i radiće na razvoju lovnog turizma i  dovođenje kako domaćih tako i stranih turista.
-Naši planovi su da zajedno sa opštinim i Turističkom organizacijom izađemo na sajmove i predstavimo sve što radimo i šta nudimo posetiosima koje žele da dođu kod nas.Želimo da turističku sezonu proširimo i na jesenji i zimski deo i tako popunimo našu turističku ponudu,rekao je Marković.

Jedan od ciljeva Lovačkog udruženja ,,Golub’’ Veliko Gradište je da se obezbede povoljni uslovi za dolazak i prihvatanje domaćin i stranih  lovnih turista.Zadatak udruženja je da obezbedi smeštaj,ishranu i stručno vođenje lova i organizovanje lovno-turističkih manifestacija.Postoje dve lovno-turističke manifestacije,to su ,,jepurijada’’ u Topolovniku na kojoj se ekipe takmiče u pripremanju gulaša od divljeg zeca i podpokroviteljstvom je od strane Lovačkog saveza Srbije.Druga manifestacija je ,

,Potraga za zlatnim šakalom’’ koja se održava na terenima Lovačkog udruženja ,,Golub’’ iz Velikog Gradišta. Sve veći broj mladih ljudi pokazuje interesovanje za lov i unapređivanje životne sredine kao i za ostale prateće programe i manifestacije
Predsednik Lovačkog saveza Srbije Dragan Šolmaz naglasio je da u Srbiji ima preko 70 hiljada lovaca i na nama je da lov popularizujemo među mladima pa  i među damama u nadi da ćemo ovaj broj lovaca i  održati

-Nadam se da ćemo u narednom periodu biti još bolje organizovani,a vama u Velikom Gradištu želem sve najbolje i još hiljadu i dvesta godina da postojite,ne samo 120,da se družite,da vratimo ono što je nekada bio narodni lov,dodao Dragan Šolmaz.

Zbog vašeg dobrog rada zaslužujete još veću pomoć od strane lokalne samouprave,jer dajete doprinos u dve svari koje su veoma značajne.
-Prvo je ocunavje prirode i ravnoteže,hranjenje i vođenje računa o divljači,ne samo njihovo ubijanje,što vidim da stvarno vodite brigu o tome,a dreuga što se uklapa sa planovima razvoja opštine,a to je razvoj turizma.Čestitam vam na poslovima koje kvalitetno radite kao i jubilej i da još dugo slavite,istakao je Dragan Milić,predsednik opštine Veliko Gradište.


Lovački savez Srbije i Lovačko udruženje ,,Golub’’ iz Velikog Gradišta povodom jubileja zaslužnim pojedincima,udruženjima,preduzećima i ustanovama podellili  su i  priznanja u vidu bronzanog,srebrnog i zlatnog lovačkog ordena kao   i Zahvalnica.


Prikazan je promotivni film o radu Lovačkog udruženja ,,Golub’’ u produkciji ,,Jelen-svet lova i ribolova’’.autora Novice Savića i Saše Gavrića Gavre.
Lj.Nasatsijević

Izvor: http://www.sattelevizija.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here