PRIJATELJSKI SUSRET EKIPA LOVNOG STRELJAŠTVA LOVAČKIH SAVEZA SRBIJE I SLOVENIJE

1700
   Na poziv Lovačkog Saveza Slovenije, naša ekipa je gostovala u vremenu od 3.do 8. oktobra u Prosenjakovcima kod Moravskih Toplica. Takmičenje se izvodilo u tri discipline i to/ lovački trap, evropski model kompaka i nepokretna meta, precizno gadjanje divokoze na 100 m.
          Po dolasku, divan doček strarih prijatelja, pa i da nisu uputili reci dobrodošlice ona se osećala i u vazduhu, ugodan osećaj trajao je još od samog poziva pa do povratka u Beograd.
          U sportskom nadmetanju nismo mogli pobediti šestočlanu ekipu strelaca koji su zvezde na evropskim takmičenjima, ali smo od njih mogli naučiti puno u ovoj grani streljaštva. Koliko je i ovo prijateljsko nadmetanje vazno za našeg domaćina, govori i to da je za ovu priliku angažovan medjunarodni sudija koji je doputovao da bi vodio utakmicu. I sudija je bio naklonjen gostima, pa je više instruktivno delovao za manje propuste naših strelaca. Takmičili smo se i videli disciplinu u nastupima, a i rezultate koji su produkt dobrih treninga i jake motivacije.
          Nakon takmičenja u nedelju je priredjen zajednički lov za goste i domaće lovce koji je bio uspešan. Posle odavanja pocasti odstreljenoj divljači, predsednik lovnog streljaštva Srbije, Blagoje Mirkov, svom kolegi predsedniku lovnog streljaštva Slovenije, Matiji Janc, uručio je ZLATNI ORDEN Lovackog Saveza Srbije, u znak priznanja za postignute rezultate na zbližavanju dva Saveza, a pogotovu na uticaj pravilno orijentisanog lovnog streljaštva Srbije.
         Sastav ekipe domacina/ Hlebs Matjas, Sadek Bostjan, Finkst Miha, Kersnik Mitja, Hlebs Nejc i Zehlj Dusan. Ekipu LSS cinili su/ Mitrovic Zeljko, Stojadinovic Igor, Ostojin Cveta, Cumic Aleksandar, Pancic Miodrag i Rosul Sava. Do sledeceg susreta naredne godine, gde smo mi domaćin, lovački pozdrav, Dobar pogled, a mi se radujemo da dočekamo goste.
Blagoje Mirkov

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here