ВЕЛИКО ГРАДИШТE: ГРАДИ СЕ НОВИ ЛОВАЧКИ ДОМ

1242

srndaci-557Улагање планираних средстава у доградњу и адаптацију Ловачког дома у Великом Градишту, има за циљ унапређење и обогаћивање  туристичке понуде општине Велико Градиште и значајан искорак у развоју лова и ловства у овом делу подунавске Србије.

 

– Самим тим, Ловачко удружење “Голуб“, оствариваће све бољу заштиту и прехрану дивљачи, очување природних ресурса и промоцију здравог начина живота боравком у природи, побољшањем техничке опремљености удружења, као и промоцијом општине Велико Градиште као значајне ловно-туристичке дестинације југоисточне Европе и повезивање са другим сличним удружењима широм света, рекао нам је Слађан Марковић, председник великоградиштанских ловаца.

Ловачки дом где је и седиште Ловачког удружења „ Голуб“, налази се у Великом Градишту и поседује у свом саставу више просторија од којих су две на спрату некада коришћене у сврху издавања за преноћиште гостима – ловцима.

Међутим, како се годинама овај објекат није реновирао, те просторије се нису користиле за првобитну намену, а уз велики труд управе Ловачког удружења „Голуб“ и воље ловаца, и Министарства пољопривреде, још сада далеке 2010. године, прикупљена су одређена средства да се започне са реновирањем и надградњом овог објекта.

Наиме,  реализацијa овог пројекта је настваљена и ове године те се приводи завршној фази, а уз помоћ локалне самоуправе и самодоприноса пријатеља ловаца.

Ове године постигнут је договор између Ловачког удружења „ Голуб“ и предузећа „Југотраде“ из Београда, о пословној сарадњи, која се огледа у суфинансирању у сређивању апартмана на спрату ловачког дома, а заузврат би ово предузеће користило исте за смештај својих радника који раде на гасификацији општине Велико Градиште у наредних шест година.

Овим пројектом добиће се проширен простор са климатизованим и опремљеним апартманима и помоћним просторијама (чајном кухињом и сл.).

У приземљу постоји ресторан „Ловац“ као и службене просторије удружења.

Надградњом и опремањем просторија ловачког дома добија се могућност за пружање квалитетних услуга смештаја гостима ловачког удружења, смештаја ловних туриста као и организовања едукативних састанка, трибина, и разних других скупова чиме ће се понуда овог удружења проширити у будућем периоду, рекао нам је на крају разговора председник Марковић.

С.M.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here