Uspeh naših terijerdžija u Sloveniji

1552

Slovenija terijeriDana 13.09.2015. godine se u Sloveniji u gradu Žalec održao „Ispit posle pucnja“ za Nemačke lovne terijere, u organizaciji Kluba ljubitelja pasa jamara Slovenije. Ispitu je pristupilo ukupno pet pasa, od čega su tri bila iz Slovenije, a dva su bili naši predstavnici. „Ispit posle pucnja“ sadrži discipline koje jednog svestranog lovačkog pomoćnika mogu očekivati posle odstrela divljači, traženje ranjene krupne divljači po krvnom tragu, aport iz vode, traženje i donošenje izgubljene pernate divljači, vlečke dlakave i pernate divljači, i druge.

Naši vodiči su od strane domaćina dočekani kako dolikuje, i celo ispitivanje je proteklo u najboljem redu i prijateljskoj atmosferi. Sudije su svoj deo posla odradile maksimalno korektno, a vodiči su se trudili da svoje lovačke pomoćnike prikažu u najboljem svetlu. Ispitivanje su uspešno položili samo naši predstavnici, a to su: Kuja Hilda Prnjavorska,vl Nemanja Pavlović,sa 122 poena i titulom CACT, i pas Pera, vl Nikola Stajić, sa 116 poena i drugim nagradnim razredom.

Domaćini su bili prijatno iznenadjeni kvalitetom naših pasa, a naši vodiči su kući poneli neka nova iskustva i lepe utiske, uz želju da se ovakva druženja nastave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here