U SRPSKOJ CRNJI LOVE OPREZNO

1337

DSC02466Lovačko društvi  „Jelen“ Srpska Crnja, koje je članica Lovačkog udruženja Nova Crnja je početkom decembra 2015. godine organizovalo uspešan lov zeca. Po rečima predsednika ovog društva Savin Gorana, ovo im je treći lovni dan, a ukupno je za ovu lovnu sezonu planiran odstrel 100 zečeva. Da gazduju dobro dokaz je što je lov 35 lovaca trajao od pola devet do pola 12, odnosno nepuna tri sata. Zbog opreznosti lov na ovu divljač je završen, nastaviće se lov srna i lanadi, fazana i predatora. Osnovni cilj im je da se sačuva stabilna populacija zeca, jer ako se ugrozi matični fond, potreban je dugi niz godina za njegov oporavak.

Ovaj lovni revir je površine oko 9.000 ha, a ima 63 lovca koji svake godine unose od 600 do 1.000 fazanskih pilića uzrasta 6-8 nedelja. Poseduju velelepni lovački dom u čijem krugu imaju izgradjenu savremenu volijeru, u kojoj i sada ima oko 250 odraslih fazana. Na fazansku divljač organizuju do 15-tak izlazaka – lovnih dana.

U toku je i lov srna i lanadi. Planom će izloviti ukupno i sa srndaćima oko 50-tak grla. I ovaj lovni revir je imao gubitke usled trovanja, kao i usled povećanog broja predatora.

Za uspešno organizovan lov sačinjen je zajednički snimak.

 

dr Z. A. Ristić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here