U KRALJEVCIMA LOVCI PROSLAVILI KRSNU SLAVU

1487

Lomljenje slavskog kolača u KraljevcimaTradicinalno lovci Kraljevaca slave svoju Krsnu slavu , Duhovi pa je tako bilo i ove 2016 godine. U Sali svog lovačkog kluba okupili su članstvo i mnogobrojne goste, od predstavnika lokalne samuprave Opštine Ruma, Aktiva žena, vatrogasce, fudbalere, zadrugare kao i predstavnike Mesne zajednice Kraljevci.  Kraljevci su selo nadomak Rume koje ima oko 1000 stanovnika od kojih su tridesetak lovci.

Kako dolikuje napjpre je slomljen slavski kolač uz činodejstvo mesnih sveštenika a potom je predsednik Lovačkog društva „Fazan“ Kraljevci  Radovan Tomić-Car pozdravio sve prisutne goste.  Radovan Tomić-Car  je inače predsednik ovog lovačkog društva već 28 godina i već sada predstavlja živu legendu rumskog lovstva. Ovo lovačko društvo radi u sastavu Lovačkog udruženja „Sremac“ Ruma.

Nagrađeni u KraljevcimaGoste je pozdravio i Dimitrije-Mića Bošković koji je u svojoj slavskoj besedi podsetio lovce na slavna prošla vremena u kojima su rumski bitisali i uživali  a koja je zabeležio u svojoj knjizi „Biserni zapisi iz lovačke duše“. Trojici najzaslužnijih članova ovog lovačkog društva Dimitrije-Mića Bošković, predsednik Skupštine udruženja potom je uručio ordenje Lovačkog udruženja „Sremac“ iz Rume.

Slavlje i druženje kraljevačkih lovaca nastavljeno je uz muziku i veselje do kasnih noćnih sati.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here