U BELOJ PALANCI ODRŽANA “SILUGATA 2014″

1484

mali vukOko 700 lovaca iz Srbije i inostranstva  učestvovalo je na 12. Međunarodnom saboru lovaca pod nazivom „SILUGATA 2014“, u organizaciji LU ‘’Jastreb’’  TO Bele Palanke a uz podršku Opštine Bela Palanka i Lovačkog saveza Srbije. Na obroncima Rinjskih planina odstreljena su 3 vuka, 2 šakala i 8 lisica. Lovci su zadovoljni organizacijom sabora a organizatori brojem odstreljenih predatora i kažu da je ovogodišnja silugata bila veoma uspešna.
Za sve učesnike Silugate u subotu je u holu Centra za kulturu organizovan prijem. Lovce je primio predsednik opštine Goran Miljković koji je istakao značaj postojanja ovog belopalanačkog društva koje postoji 116 godina, i broji oko 500 članova. Obraćajući se učesnicima sabora Miljković je rekao da je lovni turizma veoma važna oblast u Strategiji održivog razvoja opštine Bela Palanka, i da Silugata predstavlja pravu promociju našeg mesta. Prisutnima  se obratio i Dušan Jovanović, predsednik LU Jastreba koji je rekao da ove godine učestvuju lovci iz Titela, Mošorina, Babušnice, Zvonceta, Novog Sada Bele Palanke i Bugarske. Prijemu su prisustvovali i Marko Tica, predsednik skupštine LSS, Zlatimir Rašić, predsednik lovne oblasti Jugoistočne Srbije i Zoran Aleksić predsednik LU Ponišavlje i član UO LSS.
Dragan Šormaz predsednik LSS rekao je da će se truditi da poboljša položaj lovaca u Srbiji i unapredi lovni turizam. Ispred opštine Bela Palanka skupu je prisustvovao zamenik predsednika opštine Dragan Živković. Ovogodišnji sabor okupio je i goste iz Bugarske sa kojima je naša opština sarađivala u okviru projekta prekogranične saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here