Svečano otvoren 49. LORIST

1562

28.9.2016.

milos-vucevic-lorist-1-620x350Na Novosadskom sajmu izlagačka jesen počela je svečanim otvaranjem 49. međunarodnih sajmova LORIST. Osim prezentacije lovnih i ribolnovnih potencijala naše zemlje, Republike Srpske i Mađarske, kao i pribora i opreme za lovce i ribolovce, istovremeno se održavaju sajmovi posvećeni ekologiji, šumarstvu i hortikulturi.

Ovu manafistaciju svečano je otvorio potpredsednik pokrajinske Vlade Đorđe Milićević, koji je ukazao na dugu tradiciju održavanja ovih sajmova, što ukazuje na njihovu važnost za lovni i ribolnovni turizam i druge oblasti koje su ovde prisutne.

– Sa smislenom strategijom  i pametnom politikom, a imajući u vidu naše prirodne resurse, Srbija i Vojvodina u segmentu lovstva, ribolovstva i turizma mogu da postanu lider u regionu. Zadatak pokrajinske Vlade, u saradnji sa svim nivoima vlasti, biće kontinuirano stvaranje uslova za postizanje ovih ciljeva. U ime Grada Novog Sada obratio se gradonačelnik Miloš Vučević, istakavši da LORIST objedinjuje izuzetno perspektivne oblasti života i privrede u Srbiji. – U strategijama razvoja Grada potenciramo upravo oblasti privrede koje će narednih dana biti predstavljene na Sajmu, a podaci koje dobijamo, posebno vezani za ekspanziju turizma, potvrđuju da ste vi na pravom mestu a mi na dobrom putu – podvukao je Vučević.

Na svečanom otvaranju LORIST-a direktor Novosadskog sajma mr Slobodan Cvetković izneo je podatak da ove jeseni ima dvadeset odsto izlagača više nego prošle godine, a da se trećina izlagača prvi put pojavljuju na ovim manifestacijama. U prilog tome govori i činjenica da će ove jeseni nastupiti više od 300 izlagača iz Srbije i Evrope, a posetioci i stručna javnost imaće priliku da osim tematskih izložbi i stručnih skupova uživaju u turnirima i sportskim takmičenjima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here