Stara Pazova: SKUPŠTINA DONELA ODLUKU O IŠČLANJENJU IZ LSV

1317

Skupština Lovačkog udruženja „Stara Pazova“ iz Stare Pazove koja je održana 1.4.2018 godine donela je odluku da se do daljnjeg iščlane iz članstva u Lovačkom savezu Vojvodine.  Odluka je doneta sa četiri glasa protiv.

Razlog donošenja ovakve odluke je visoka članarina prema Lovačkom savezu Vojvodine od 900 dinara po lovcu uz primedbe da nije poštovana procedura kod predlaganja novog statuta vojvođanske krovne organizacije jer ni jedan njihov predlog u javnoj raspravi nije uvršten u konačni izgled najvišeg pravnog akta Lovačkog saveza Vojvodine. Na sednici Skupštine apostrofirana je teška materijalna situacija u ovom udruženju, pad brojnosti članstva kao kao posledica neadekvatnih Zakona o divljači i lovstvu i Zakona o oružju ui municiji kao i nezainteresovanost mladih ljudi za ulazak u lovačke redove.

Ova odluka kako su nam rekli u Staroj Pazovi nije „zakucana“ ali dok traju ovakvi uslovi i odnos Lovačkog saveza Vojvodine prema članicama sa visokom članarinom biće na snazi.

Lovačko udruženje „Stara Pazova“ gazduje sa dva lovišta jednim od 12 i drugim od 22 hiljade hektara. U svom članstvu ima 350 lovaca.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here