Skraćena sezona lova na zeca, jarebica na 50 posto

4609
Brown Hare sitting green, Suffolk dusk. Lepus europaeus
Brown Hare sitting green, Suffolk dusk. Lepus europaeus
Brown Hare sitting green, Suffolk dusk. Lepus europaeus

Radi zaštite  i regulisanja brojnosti populacije  zeca preduzima se mera ograničenja trajanja lovne sezone na ovu lovostajem zaštićenu vrstu divljači u periodu od 15 oktobra do 30 novembra tekuće godine.  Ograničen je  lov poljske jarebice od 15 oktobra do 31 oktobra tekuće lovne godine uz još jedno ograničenje, može se loviti samo 50% od planirane vrednosti po godišnjem planu gazdovanja.

Ovo je objavljeno 7.9.2016 godine u Službenom glasniku broj 75  kao Pravilnik o izmenama i dopuni Pravilnika  o proglašenju lovostajem zaštićenih vrsta divljači. Pravilnik je doneo Ministar poljoprivtrede i zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović.

3 KOMENTARA

  1. Pa s obzirom da je kod nas jarebica bila zabranjena 3 ili 4 godine to je sasvim ok,iduce godine valjda ce biti 75% posto a sledece o5 zabrana itd…a clanarina 15000 dinara kao ove godine a samo zeca i imamo i te jarebice…gospode boze….

  2. Pa s obzirom da je kod nas jarebica bila zabranjena 3 ili 4 godine to je sasvim ok,iduce godine valjda ce biti 75% posto a sledece o5 zabrana itd…a clanarina 15000 dinara kao ove godine a samo zeca i imamo i te jarebice…gospode boze…..

  3. Da ne uplatimo lov svi pa da propadnu da nemaju leba da jedu pa sa vidimo posle sta ce vise da zabrane!Zabari kad dodju njima je dozvoljeno sve naravno kad im pune dupe parama!Lopovi jedni

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here