Plandište: Poklanjaju veliku pažnju lovnom streljaštvu

1552

plandiste-trap-turnirLovačko udruženje “Brzava” Plandište gazduje na 38000 ha i broji oko 430 lovaca raspoređenih u 13 sekcija. Pored svojih redovnih aktivnosti naročito se obraća pažnja i na ostale kao što su lovna kinologija i naročito lovno streljaštvo. U tom pogledu radi bolje edukacije lovaca lovnom streljaštvu se daje velika pažnja.

Zahvaljujući velikim entuzijastima i vrsnim strelcima koji su udruženje proslavili osvajanjem mnogim pehara i medalja kako u Južnobanatskom ligi tako i na prvenstvima Vojvodine i Srbije stvoreni su uslovi za trap takmičenja podizanjem i adekvatnih strelišta.

–  Možemo se pohvaliti da smo udruženje koje poseduje tri potpuno uslovna strelišta u Hajdučici, Baricama i Margini a u pripremi je i strelista u Velikom Gaju čime se stavljamo u visoku kategoriju. Moramo napomenuti da ovaj sport iziskuje znatna novčana sredstva tako da udruženje skromno pomaže ali dovoljno da bi se lovno streljaštvo omasovilo jer kroz ovaj vid obuka lovaca je mnogo korisna. Ne mogu a da ne pomenem da je trap ekipa udruženja višestruki prvak Vojvodine, dali smo i dva državna reprezentativca u ovoj olimpijskoj disciplini, ponosno su nam rekli u Lovačkom udruženju “Brzava” iz Plandišta.

Lovci Plandišta posebno ističu  imena Stevanović Nenada, Drljača Branka i Marka Cele te Vlatka Suda, Miše Miok Sime koja zaslužuju da se nadju u ovoj priči kao pionira i nosioca razvoja streljaštva i naravno ostalih zaljubljenika u pucanje letećih meta

Z.J.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here