Ražanj: Udruženi lovci Ražnja, Vitoševca i Ćićevca u “Pohodu na vuka”

2210

U “POHOD NA VUKA”  udružena akcija tri susedna lovačka udruženja odvijala se 12.02.2017 godine u opštini Razanj.  Učestvovali su lovci LU “Bukovik” Ražanj , LU “Varnica” Vitoševac  i  LU “Hajduk Veljko” Ćićevac  kao  i mnogobrojni gosti sa strane . Uz stručnu pratnju i podršku lovočuvara akcija „Pohod na vuka “ protekla je u najboljem redu i uspešno je realizovana, a pakazatelj same akcije je da su odsreljena tri vuka.  Odstreljena su dva krupna mužjaka, jedan se procenjuje  da je u  zlatnoj medalji  i jedna vučica prelepog izgleda. Odsreljena su i dva šakala.

Momci koji su ovog puta  krunisali svoju lovačku karijeru  i manifestaciju „Pohod na vuka “  i učinili je uspešnom  su Vukašin Sretenović, Ivan Mojsilović i Miloš Radojević. Radojević je pored vučice odstrelio i oba šakala, lovački hek trik, i sve to za 15 minuta.

Domaćini manifestacije  LU “Bukovik” iz Ražnja su se domaćinski pobrinuli  organizovali su ručak i zabavu do kasnih večernjuh sati. Posle ovako uspešnog lova, domaćinskog pristupa i organizacije niko, od skoro 160 učesnika, nije želeo da ide kući.

I dalje će mnogi lovci prepričavati dogadjaje i osećaj kad vam čopor vukova prodje na nekih 10 metara a vama se zaledi krv u rukama i ostanete paralisani od prevelikog adrenalina i osećaja da je upravo gorski car prošao pored vas,  a vi niste stigli da odreagujete ili iz straha opalite hitac u njegovom pravcu!!

Tekst i foto: Marko Obradović

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here