Дубовац: ГРУПНИ ЛОВ НА ПРЕДАТОРЕ У ДЕЛИБЛАТСКОЈ ПЕШЧАРИ

1873

У организацији ловачке секције ДУБОВАЦ  ЛУ “ КОВИН“ из Ковина , у суботу 18.02.2017 год. одржан је групни лов на предаторе.

Лов је изведен у делу ловишта Јужни Банат-Исток којим газдује ковинско удружење, а учествовало је око педесетак ловаца.Позиву домаћина одазвале су се колеге из секција Ковин, Делиблато и Мраморак матичног удружења али и драги гости из ЛУ „НЕРА“ из Беле цркве ,  ЛУ „КРИЛАШ“ из Петровца на Млави и колеге из Клуба одгајивача немачких оштродлагих птичара група Јужни Банат.Лов су својим присуством улепшале и колегинице из Српског дамског ловачког клуба „АРТЕМИДА“ и њихове колегинице из Мађарске које су својим присуством овој манифестацији дале међународни карактер.

Прелепа природа Делиблатске пешчаре, лепо време и добра организација лова уз поштовање свих правила које налажу и закон и обичаји кад су овакве манифестације у питању за резултат имају одстрел једног шакала.  Видело се доста срнеће и јеленске дивљачи али и зеца који је доста проређен на овим просторима.

После завршеног лова, дружење се до касних вечерњих сати наставило у просторијама МЗ Дубовац уз ловачке специјалитете , музику и добру атмосферу коју могу да направе само ловци.

Текст: Карло Квапил

Фото: Милан Цесарец

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here