PRIZNANjA ZA LOVCE IZ LUKIĆEVA

1171

viskovic jovanovicMILIĆI- Lovački savez Republike Srpske odlikovao je Zlatnim lovačkim ordenom članove Lovačkog društva „Mladost“ iz zrenjaninske Mjesne zajednice Lukićevo, Borislava Jovanovića i Svetomira Kojića, nagradivši ih time za izuzetno zalaganje i doprinos razvoju lovstva te, posebno, za saradnju lovaca iz RS i Srbije.

Priznanja im je 12. decembra ove godine u Milićima, na lovačkom skupu, svečano uručio predsjednik Udruženja lovaca „Komić“ iz Milića Radovan Višković.

Višković je društvu iz Lukićeva dodijelio i posebni Povelju, kao znak zahvalnosti za dugogodišnju saradnju UL „Komić“ i LD „Mladost“, istakavši da ta saradnja traje već više od tri decenije.

„Poznato je da su mještani Lukićeva pretežno porijeklom iz naših krajeva pa samim tim smo i upućeni jedni na druge, ne samo u lovstvu već i nekim drugim segmetima. Ova priznanja koja im je dodijelio Lovački savez RS, samo su kruna te, može se reći, bratske saradnje koju smo gajili svih ovih godina“, rekao je Višković.

Predsjednik Lovačkog društva „Mladost“ iz Lukićeva Borislav Jovanović rekao je da je veoma zahvalan za dodijeljena priznanja.

„Ovo znači da smo ostali prijatelji nakon toliko godina. Bili smo zajedno i u najtežim, ratnim vremenima, kada smo dolazili ovdje, ne zbog lova, već da pomognemo“, rekao je Jovanović.

Veteran društva iz Lukićeva Svetomir Kojić vjeruje da će saradnju dvaju društava nastaviti i buduće genaracije lovaca.

„Drago mi je što je u našim redovima sve više mladih lovaca, što je dobar znak da će tradicija biti nastavljena“, istakao je Kojić.

Druženju u Milićima prisustvovali su i predstavnici lovačkih udruženja iz Vlasenice i Šekovića.

Organizovana je i zajednička hajka na divlju svinju, u kojoj su gosti iz Lukićeva imali više sreće, odstrelivši dva „divljaka“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here