ODRŽAN STRUČNI ISPIT ZA OCENJIVANJE TROFEJA

1723

received_10208377370898001Dana 29. decembra 2015. godine u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode u Novom Sadu održano je polaganje stručnog ispita za licencu za ocenjivanje lovačkih trofeja. Ispit su polagali i studenti završne godine sa Katedre za lovni turizam Prirodno – matematičkog fakulteta. Polaganje je pratila i na kraju ocenila stručna tročlana komisija čiji je predsednik bio Milenko Zeremski, direktor “Vojvođanskog lovca“, dipl. ing Mile Ivanović i prof. dr Zoran Ristić, uz asistenciju Milutina Kovačevića.

Kandidati su bili podeljeni u četiri grupe, a svaka grupa je brojala po tri člana. Svakoj grupi bilo je dodeljeno tri trofeja za ocenjivanje. Ocenjivani su trofeji divljači prisutne u lovištima Srbije – trofeji evropskog jelena, jelena lopatara, srndaća, divlje svinje, muflona, divokoze i divlje mačke. Kandidati su imali 90 minuta da ocene trofeje i popune trofejne – ocenjivačke listove. Ocenjivanje trofeja bilo je završeno i pre isteka vremena. Komisija je pregledala trofejne – ocenjivačke listove i uz manje sugestije dala konačne ocene.

Osim što je ovo bilo polaganje stručnog ispita za licencu za ocenjivanje lovačkih trofeja, studentima je ujedno bilo i polaganje praktičnog ispita iz predmeta Lovački trofeji koje na PMF-u predaju prof. dr Zoran Ristić i asistent Milutin Kovačević. Po završenom ispitu profesor je izrazio zadovoljstvo usvojenim znanjem njegovih studenata, kao i činjenicom da na ispitu nije bilo negativnih ocena.

 

Jovanka Bešlić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here