Prijepolje: KENAN TATAR, LOVAC, LISIČAR, ŽIVOT ZASLUŽAN ZA ORDEN LSS

2673

Nekako kad naši savezi dele ordenje po pravilu zaobiđu one najvrednije lovce, revnosne, zaljubljenike u lov i prirodu. A još kada se ta ljubav prelije u lov na predatore tek onda takvi lovci bi trebalo da budu nagrađeni pa i odlikovani. Jedan takav živi u Prijepolju i član je Lovačkog udruženja „Prijepolje“, Kenan Tatar. Ima 41 godinu starosti a lovac je punih 17 godina.

Lovac, poznati lisičar Kenan Tatar iz Prijepolja je i ove sezone odstrelio značajan broj lisica i predatora koji i dalje haraju revirima nanoseći štetu zecu i srnećoj divljači. U tome mu pomažu i kolege iz njegove grupe, sekcija „Babine“.
– Jedanput sam odstrelio čak i lisca koji je već udavio zeca. Lov lisice je zanimljiv, lep ali težak jer lisica je jako oprezna i lukava. Uz sve to lovi se po hladnom vremenu, tu je smrzavanje, potrebno strpljenje pa onda veliki umor. I veliko odricanje, ma morate voleti ovu vrstu lova da bi bili uspešni, ispričao je za Lorist portal Kenan Tatar.
I eto, pričao bi Kenan danima i noćima svoje dogodovštine o lovu na lisice, pa kako zimi lovi sa psima a leti sa čeke, pa kako dok drugi lovci  love divlje svinje ili srndaća on jednostavno lovi lisicu. A koliko ih je odstrelio, pa kako nam reče „To jedino Bog otac zna“

I baš zbog toga, zbog velikog broja odstreljenih lisica, zbog smrzavanja i odricanja skromni Kenan na kraju nam kaže, pa valjda sam zaslužio Orden Lovačkog saveza Srbije.

Što se nas tiče, evo predlažemo Kenana Tatara za jedno od odličja naše nacionalne krovne lovačke organizacije, boju neka odrede oni koji o tome odlučuju. Zaslužio je.

J.T.

.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here