Gornji Milanovac: UMALO GA RASTRGAO DIVLJI VEPAR

4059

Gornji Milanovac – Da biti lovac nije nimalo lako, najbolji je dokaz Vojkan Andrić iz Pranjana kome je ovaj hobi mogao doći glave kad ga je prilikom lova napao divlji vepar i naneno mu teške telesne povrede.

„Pokušao sam da ga odstrelim, a on je pobegao oko deset metara od mene, mislio sam da nisam uspeo i da mi je umakao, međutim samo se odjednom pojavio iza mene, skočio i rasekao me kljovama. Naneno mi je povrede po nogama, ali sve je dobro kad sam uspeo da izvučem živu glavu”, kaže Vojkan za RINU.

Iz čeljusti divljeg vepra Vojkan se jedva spasio, a borbi sa pomahnitalom zveri najviše mu je pomogla keruša koju u lov uvek vodi sa sobom.

„Da nije bilo nje ko zna da li bih ja sada uopšte bio živ. Ona ga je napadala i uspeo sam nekako da se izvučem iz njegovih čeljusti i da ga odstrelim”, kaže Vojkan.

Međutim, ovaj događaj nije obeshrabrio suvobroskog lovca, tako da će opet sa kerušom i lovačkom puškom na ramenu uživati u svom hobiju, za koji kaže, da kad jednom uđe u krv nema odustajanja bez obzira na sve opasnosti koje vrebaju u šumi.

Izvor: http://www.glaszapadnesrbije.rs/

Foto: RINA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here