POČINJE LOV SRNDAĆA A FRKA NA GRANICI ZBOG NOVOG ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI

3652

horgos-carina-granica-prelaz-granicni-rtv-jpg_660x330 (1)Kako Lorist nezvanično saznaje veliki broj stranih turista koji su jutreo trebali preći granicu kako bi već od sutra 15.4.2016 godine lovili srndaća čeka na graničnom prelazu Horgoš od jutros. Primena novih pravila koje je iznedrio Zakon o oružju i municiji prosto je prevelikim administriranjem kao i služnebicima koji nisu adekvatno obučeni usporila prelazak granice sa oružjem. Turisti se žale da dobijaju  ćirilčne upite koje moraju popuniti a koje jednostavno ne razumeju. Sama procedura prenošenja oružja traje satima, nekima i čitav dan.

Kako saznajemo od Tibora Kurucina iz Stare Moravice, dva slovačka ministra su posle nekoliko sati čekanja okrenuli auta i vratli se u svoju zemlju. Četrnaest turista do momenta pisanja ovog članka (19 sati) čekaju da pređu granicu od devet jutros. Među turistima koji još uvek pristižu na granicu vlada veliko nezadovoljstvo a mnogi već pričaju da će se vratiti i nikada neće više doći u lov u Srbiju.

Veliko nezadovoljstvo vlada i u lovačkim udruženjima koji nestrpljivi očekuju goste jer im to čini jedini turistički priliv sredstava. Sutra se otvara lovna sezona a koliko će stvarno turista biti i kolike su razmere ovog administriranja teško je u ovom momentu proceniti ali se može već sada tvrditi da je naneta ogromna šteta ne samo lovačkim udruženjima, agencijama nego i samoj državi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here