OPET NESPRETNE IZJAVE DRAGANA ŠORMAZA

3022

Dragan ŠormazNeverovatno koliko izjave aktuelnog predsednika Lovačkog saveza Srbije izazivaju pažnju medija od onih štampanih do elektronskih.  Izjava koju je dao listu „Danas“ i u kojoj izjavljuje „ kako se bavi lovom u slobodno vreme i da najviše voli lov ptica, pa tako lovi i TETREBA na teritoriji Kosova i Metohije, a lovi i JAREBICU širom države i sve druge vrste ptica kad je sezona’  izazvala je čitavu buru u novinskim napisima a kako Lorist saznaje i krivičnu prijavu koju je podnela organizacija “ Društvo za zaštitu ptica Srbije”. Krivična prijava za krivolov, bar tako su objavili iz ovog udruženja. Oni čak traže i smenu aktuelnog predsednika. Doduše ne znamo odakle im to pravo kad ga nisu ni birali. Zna se tačno koje to učinio i treba da razmišlja i dela na tu temu.

U ovom momentu ne znamo da li je ova izjava izvučena iz konteksta ili je stvarno tako sročena, tek ovo nije prvi put da predsednik Šormaz nespretno reaguje i daje izjave  pred novinarima kada je lovstvo u pitanju. Imao je on čitav niz “bisera” kako pred predstavnicima medija tako i pred lovačkom javnosti pa i na sednicama od Skupštine saveza do sednica Upravnog odbora. Dok su novinari sve to objavljivali lovci su uglavnom ćutali a neretko prepričavali kroz šalu. Nisu više ni tajne o finasiranju Lovačkog saveza Srbije kroz uzimanje sredstava iz Fonda za razvoj lovstva (prošle godine 11 miliona dinara), nije ni tajna da se distribucija lovnih karata radi na nezakonit način preko saveza, a Boga mi nije više ni tajna da nepoverenje pa i nezadovoljstvo radom Dragana Šormaza narasta iz dana u dan. Nije više ni tajna da se izmene i dopune Zakona o divljači i lovstvu rade tako da bi se kozmetički izmenili neki od članova a krunski da bi Lovački savez Srbije dobio da ponovo izdaje i distribuira lovne karte.  Te promene upravo forsira Šormaz uz potpuno nejasnu ulogu pa i poslušnost Uprave za šume Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Više na ovu temu pisaćemo u prvom broju “Lovačkih novosti”, nezavisnim lovačkim novinama.

A da li je lovio tetreba ili jarebicu. Naravno da nije. Dragan Šormaz nije sigurno krivolovac ali…Lovci Srbije su hteli da imaju političara za predsednika, izabrali ga i čovek ni kriv ni dužan dobija ulogu predsednika nacionalne lovačke krovne organizacije. Bez elementarnog znanja o lovstvu, bilogiji ili lovnoj balistici, bez ikakvih iskustava rukovođenja u lovačkoj organizaciji (nije bio ni grupovođa u svojoj sekciji) zaseo je i rukovodi Lovačkim savezom Srbije. I to ne sam, izabran je. I šta onda očekivati nego ovakve nespretne izjave. Čini se da ni sam Šormaz ne zna šta je rekao a kamoli da poznaje bilo šta od lova na tetreba ili jarebicu.

Tek, šteta je ponovo napravljena  a na lovcima Srbije je da dignu glavu i uz ono čuveno “Dosta je bilo”  na mesto predsednika dovedu čoveka koji je pre svega lovac i dokazani lovni radnik. Slogan mora biti “ Politika političarima, lov lovcima”. Jednostavno, zar ne. Ima doduše još jednostavnije rešenje a koje naš narod zove „OSTAVKA“. Međutim, to je već domen o kome treba da razmisli predsednik Dragan Šormaz. Ako nije, bilo bi krajnje vreme da počne na tu temu misliti.

J.T.

1 KOMENTAR

  1. Eh, Jeremija, pa nisi nam otkrio nista novo. O Šormazu ne treba trositi reci. Nakon miniranja Skupstine LSS slanjem falsifikovanih poziva, (skupstine koju je legalno sazvao Marko Tica) pocepao je Lovacki savez Srbije, inicirao stvaranje nekoliko „saveza“ i nametnuo donosenje novog „Statuta“, kojim se minimizira uloga Lovackog udruzenja, koje je osnova lovnogn organizovanja… Sta bi smo mogli i ocekivati od jednog takvog teletabisa za lovstvo…. Da da ostavku? Nece on to… On ti je „pi..a sa sto lica“,…“dupeuvlakac“ svim vlastodrscima… sve ce da istrpi, samo da opstane. Nema taj časti ni ljudske, a kamo li lovacke… Njega treba smeniti i oterati… Motkom, i to onom (u narodu popularnoj) – usranom!!! DOSTA BRE!!!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here