ODRŽAN DEVETI SABOR LOVACA KOSOVA I METOHIJE

1592

Sabor lovaca Kosova i MetohijeU subotu, 6 febrara 2016 godine u Lešku je održan deveti Sabor lovaca Kosova i Metohije u organizaciji Lovačkog udruženje „Kopaonik“ iz Leposavića i Lovačkog saveza Kosova i Metohije. Sabor je svečano otvorio Ilija Elezović, predsednik Lovačkog saveza Kosova i Metohije a u ime  Lovačkog udruženja lovce su pozdravili predsednik Zoran Bošković i sekretar Goran Barać.

Po lepom i sunčanom danu za skoro 300 kosovsko-metohijskih lovaca lov je organizovan na južnim padinama Kopaonika a lovili su se predatori vuk, lisica i ostali. Posle četiri sata lova sumirani su rezultati ulova, odstreljeno je jedan crni vuk,  šest lisica i jedan divlji mačak. Za saborske uslove  dobar rezultat.

Posle lova organizatori su zaslužnim organizacijama i lovcima uručili priznanja i zahvalnice. Sabor je u  kasnim večernjim satima završen lovačkim druženjem u muziku i veselje.

Kuriozitet ovogodišnjeg Sabora bilo je prisustvo i učešće u lovu jednog poljskog lovca pa sabor može poneti i epitet međunarodnog.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here