О њима се говори, ЗВОНКОВИ ПУТЕВИ ЛОВСТВА

2070

Zvonko Milenkovic iz PanjevcaИскусни ловац деспотовачког краја, Звонко Миленковић, из Пањевца, спада у ред врхунских ловаца Србије, не само уловима, већ и градњом савремених ловачких објеката и свратишта.

Чини се да нема ловачког кутка у Србији који није обишао и у њему боравио пањевачки ловац Звонко Миленковић. Увек из таквих похода враћао се са вредним високотрофејним уловима.

       У свом крају важи за великог ловног градитеља и прегаоца, градећи савремене чеке, хранилишта и солишта. Како каже највише воли да лови свиње.

      Зато и његова викендица дубоко унедрена у планинске масиве деспотовачког краја, представља кутак увек отворен за сваког ловца и путника намерника.

      А, и његове пословне просторије у центру Пањевца, где производи ПВЦ столарију, представљају изложбени део трофеја после бројних ловова и путовања кроз ловишта Србије.

       Своје ловачко и траперско искуство пренео је и на сина који иде очевим стопама и у ловству види могућност дружења са природом и сву лепоту многих крајева земље.

      Одлазећи из Пањевца, поред манастира Манасија, задужбине Стефана Лазаревића, првог ловца средњовековне Србије, стиче се снажан утисак да је ловство одвајкада представљало снагу споја са природом и опстанка на овим просторима. То је традицији коју треба достојанствено ценити и поштовати као дуг према својим прецима и видиковац својим потомцима.

                                                                               С. Маџаревић

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here