НОВИ ЗАМАХ ТУТИНСКОГ ЛОВСТВА

1149

Mufid Mecenovic Beko sa ulovomКоначно, тутински ловци захваљујући сарадњи са локалном самоуправом, добиће око двадесет ари земљишта за изградњу ловачког дома. Ових дана чека се потписивање уговора после чега ће доћи до изражаја пуна спремност око 200 ловаца тутинаског краја, да што пре изграде свој дом.

       –  Осим овог задатка пред нама је унапређење комерцијалног лова на вука и дивље свиње, каже Муфид Меценовић Беко, председник Ловачког удружења „Јелен“ у Тутину. Само у прошлој години одстрељено је осам вукова који су у касу удружења донели леп приход.

       Уз три савремене чеке за вукове постављена су и мрциништа, тако да је улов према годишњем плану газдовања практично загарантован. Одстрелом вукова смањн је и напад ових звери на торове тутинских овчара.

     Око двадесет километара од Тутина ка Пештеру, на седам хектара, изграђено је узгајалиште за дивље свиње, и већ је прва тура пуштена у ловиште.

      Око 62.000 хектара ловног терена, којим газдује Ловачко удружење „Јелен“, спада у ред богатијих ловишта са свом лепотом предела али и суровости пештерских снегова и великих зима.

       Ових дана, први пут у својој историји ловства Тутина, ово ловачко удружење набавиће компјутер, обезбедиће интернет и поставиће свој сајт. И, овим  чином, тутински ловци сврстаће се у ред савременог ловства.

                                                                                  С. Маџаревић

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here