Novi Sad: OBELEŽEN SVETSKI DAN VLAŽNIH PODRUČJA

1379

DAN RAMSARA 2.2.2017. PZZP (16)Svetski Dan vlažnih područja 2. februar 2017. (World Wetlands Day- Ramsar Convention) ove godine je svečano obeležen na zajedničkoj manifestaciji u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode u Novom Sadu. U organizaciju svečanosti uključilo se Ministarstvo  polјoprivrede i zaštite životne  sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Zavod za zaštitu prirode Srbije i Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, a na skup su se odazvali mnogobrojni upravljači zaštićenih prirodnih dobara, ramsarskih područja, ekoloških udruženja, medija…

            Skup su pozdravili Aleksandar Andrić, zamenik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, mr Aleksandar Dragišić, direktorZavoda za zaštitu prirode Srbije i dr Bilјana Panjković, direktorka Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode. U radnom delu skupa održana su tri predavanja: Značaj ramsarskih područja za zaštitu ptica u Srbiji, mr Nikola Stojnić, (Pokrajinski zavod za zaštitu prirode), „Značaj očuvanja i održivog upravlјanja vlažnim područjima“,Jelena Dučić (Ministarstvo  polјoprivrede i zaštite životne  sredine) i „Vlažna staništa jugoistočne Srbije-značaj i zaštitamr Danko Jović (Zavod za zaštitu prirode Srbije).

Nakon stručnog dela skupa otvorena je izložba fotografija prirode pod nazivom „NAŠA PRIČA O PRIRODI“autora Predraga Kostina i Danila Đekovića iz Zrenjanina. Izložbu je otvorila direktorica Pokrajinskog zavoda dr Biljana Panjković.Izložba će biti otvorena do 22.februara ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here