Novi detalji, TROFEJ SRNDAĆA IZ SIVCA DRUGI U ISTORIJI SRBIJE- foto

4146

DSC_0138

 

Pre par dana u lovištu Lovačkog udruženja Sivac odstreljen je srndać vredan pažnje. Naime nakon iskuvavanja trofej je imao težinu preko 853 g, a nakon ocenjivanja (prva ocena) trofej je zavredio 190,72 CIC poena.

 

 

 

 

DSC_0130S obzirom da se radi o trofeju, pravilnom šestercu, koji je vredan pažnje, ali i za naše uslove impozantnih parametara, treba reći da je po jačini odmah iza prvaka Srbije (207,25 CIC poena, ocenjen na Međunarodnoj izložbi u Novom Sadu, 1986. godine od strane CIC Komisije za ocenu trofeja).

 

DSC_0139Ovo je nezvanično, po jačini drugi trofej u Srbiji. Treba istaći da se radi o starijem grlu (prema proceni autora ovog teksta, od 7 do 8 godina). Procena je data  na osnovu širine rožišta, spuštenosti mase roga prema osnovici, veličini i spuštenosti ruža, kao i i istrošenosti zubala.

 

 

 

 

DSC_0131

 

 

Od svega najvažnije je da se radi o pravilnom šestercu, prelepom trofeju koji će krasiti vitrine Slovenačkog lovca koji je imao sreće da odstreli ovog lepotana, a mi dodajemo i dovoljno sredstava.

 

dr Z. A. Ristić

Foto: J.T.

 

1 KOMENTAR

  1. prelijep trofej,cestitam svima i strijelcu i lovackom drustvu gdje je ostrijeljen.u poredjenju sa ovim ljepotan i pravi trofej srnjakahttp://www.lovac.info/230-LOVSTVO/svijet-trofeja-moj-trofej/1281-nezvanieno-trofej-srnjaka-novi-prvak-svijeta.html

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here