Nove knjige: Pripovetke iz lova, autor dr Svetislav Krstić

922

Knjiga Svetislava Krstića Pripovetke iz lova ne bavi se samo lovom, nego i scenama iz života autora, ljudima koje je sretao, te ličnim impresijama o proteklom vremenu u periodu od osamdesetih godina prošlog veka do 2010. godine. Zbog toga ona nije namenjena samo lovcima, već širem krugu čitalaca.
Lov je nekad bio najvažnija ljudska delatnost od koje je zavisio opstanak i razvoj ljudske vrste. Danas je to pretežno rekreativno-sportska aktivnost, turizam i biznis.

 

Sve je manje prostranstava na planeti gde je lov moguć, sve je manje lovne divljači i generacija autora knjige je verovatno poslednja ili pretposlednja koja je imala priliku da lovi na koliko-toliko tradicionalan način. Buduće generacije će lovačke gene nasleđene od dalekih predaka morati da preusmere na druga polja, jer će lov pre ili kasnije biti onemogućen. Priče u knjizi nisu poređene hronološki ni po vremenu ni po nekom drugom kriterijumu. Nastale su na osnovu beležaka sačinjenih neposredno posle završetaka lova, dok su utisci još bili sveži i motivišući. Desetak priča su, u skraćenoj formi, objavljene u periodičnom lovačkom časopisu Lorist.
Svi događaji ispričani u knjizi su verodostojni, njihovi akteri su stvarne ličnosti, sva imena su tačna, osim jednog koje je promenjeno, zarad piščeve želje da nikoga ne uvredi.

Knjiga se može poručiti na: https://www.knjizara.com/Pripovetke-iz-lova-Svetislav-Krstic-155242 po ceni od 800 din.

2019; Broširani povez; latinica; 21 cm; 271 str

KN

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here