NEZAPAMĆEN KRIVOLOV U BANATU

12582

veliki krivolov u banatuSečanj 18.2.2016.- U lovištu „Tamiš- Brzava“  Lovačkog udruženja „Gornji Tamiš“ iz Boke, opština Sečanj, otkriven je veliki krivolov koji se desio u poslednja četiri dana. Organizovana grupa krivolovaca koju je predvodio Đ.A. iz Konaka harala je ovim lovištem kako stoje stvari duži period.  Policija Policijske uprave Sečanj i Uprava lovišta i pronašli su meso u zamrzivačima  Đ.A. a u dvorištu pronašli prerađeni džip-kamion namenjen baš za krivolov,  koji, kako nam rekoše u Boki, više liči na amfibiju.  Policija je takođe pronašla dva lovačka karabina, 8×57 i 30-06 kao i jednu lovačku pušku sačmaricu. Pronađeno  oružje je bez  dokumenata i oružnih listova. Sve, od vozila, mesa i oružja  je oduzeto a pomeuti Đ.A je priveden u Policijsku stanicu Zrenjanin.

Policija je zajedno sa upravom lovišta i lovačkog udruženja ustanovila da je poslednjim krivolovom odstreljeno tri jelena (pronađene  tri jelenske glave), dve košute, dve srne, četiri srndaća od kojih je jedan  u bastu, dva jelenska teleta i jedan zec. Šta je i koliko ranije ukradeno ustanoviće dalja istraga ali se već sada sa sigurnoću može tvrditi da je ova grupa krivolovila na ovom području duži vremenski period. Visina štete koja je pričinjena korisniku lovišta utvrdiće se tek po završetku istražnih radnji ali se već sada može govoriti o cifri koja znatno premašuje desetak miliona dinara.

Intersantno je pomenuti da Đ.A. nije član lovačke organizacije niti se zvanično bavio lovom.

Kako saznajemo od vodećih ljudi u Lovačkom udruženju „Gornji Tamiš“ iz Boke i lovnoj inspekciji za ovu akciju otkrivanja i suzbijanja krivolova najveću zaslugu nose policajci Policijske uprave Sečanj, bez kojih se ovako veliko i nezapamćeno nedelo nebi otkrilo.

Lorist press

6 KOMENTARA

  1. Ovome se lako može stati na put. Problem je što se i policija obilato snadbeva mesom divljači ubijene u krivolovu. Da ima interesa, i da istraga krene za početak samo od lokalnih kafana i restorana, gde svaki u ponudi ima bar srneći paprikaš, bilo bi nekih rezultata….

  2. U R. Srbiji se godišnje ukrade oko 1,8 miliona eura samo u mesu srneće divljači, dok je trofejnu vrednost, koja se ukrade, skoro nemoguće procjeniti. Vrednost ukradene ostale divljači je višestruko veća. Ovo je sramota za državu jer svjesno nakaradnim zakonodavstvom omogućava nezakonit lov do istrebljenja. Očit primer imamo kad resorna ministarka zabranjuje lov grlice, pa odmah poslije toga dozvoljava. Niti ona ima pojma zašto je zabranila niti zna zašto je dozvolila…. u oba slučaja je uradila misleći pridobiti politikanski poenčić.

  3. Kako je tek sada uhvaćen, kada taj momak nigde ne radi, ima ženu i dete, a živi na visokoj nozi. To je videlo celo selo a policija tek sada.
    Da li policija ima tkz,, dousnike,, i da li ona mora da reaguje samo na zvaničnu dojavu? kriminalci nam ojadiše državu i narod a policija ništa.
    Sramota.

  4. kretena ima na sve strane ali ovakvih . . . . . . .. . .koliko dobije corke sve ce Vam to reci da li je snabdevao nekog JAKOG ili ne ovo bih trebalo da bude oko 5. godina corke .. . . .? ali to su znali svi u Konaku . ZALOSNO .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here