Najavljujemo, NIRNBERG IWA 2016

1835

IWA sajam IWA Outdoor Classics 2016  se ove godine dešava od 4-7. marta. I već godinama je u martu. Što je i normalno. Samo su sajmovi lova u Srbiji u toku lovne sezone. Na njega, kao posetioc, možete doći samo blagovremenom najavom i putem akreditacije uz obavezu da ste predstavnik pravnog lica koji šalje oficijelnu najavu za vas. Kao izlagač, takodje se morate akreditovati mnogo meseci ranije, uz ogromnu papirologiju, pogotovu ako dolazite van EU a izlažete oružije ili municiju. Cene…hmmm. Pa svetske, kao i sajam. Posetioc može proći sa sve kartama, akreditacijom i boravkom od 3 dana, recimo sa 350-450 eura bez putnih troškova. Dnevna ulaznica košta 35 evra. Celosajamska je oko 50 evra. Dobar smeštaj se plaća izuzetno, naročitoooo ako je u blizini sajma. Sam sajam ima kooperaciju sa 35 hotela u Nirnbergu u rangu od 2-5 zvezdice. Verujte, one hotele sa 5 zvezdica nikada nećete bukirati za sajam. Rasprodati su godinama unapred.

Danas je IWA bukvalno jedinstvena svetska izložba proizvoda ili grupe proizvoda iz segmenata koje smo nabrojali. Da bi dočarali tu sliku, upotrebimo brojke. Prošle godine, sajam je posetilo 42.000 profesionalnih posetioca iz celog sveta ili tačnije iz 120 zemalja. Takodje, bilo je 1400 izlagača iz 50 zemalja širom planete. Izlagači su predstavili oko 4500 robni marki. Ako uzmemo da je Swarovski robna marka i da prezentira oko 70 proizvoda, registrujte koliki je to broj jedinki na sajmu, kad se uzmu u obzir svi izlagači. Zatim, zamislite Nirnberg, od 500.000 stanovnika koji primi 42.000 turista i 5000 osoblja izlagača, u roku od 4 dana. To je 1/10 populacije grada. Sajamski turizam je čudo, zar ne.  A sad, još malo pikanterija. 60% posetilaca su van nemačkog govornog područja ili su drugim rečima stranci. 50% izlagača su van Evropske Unije. Tokom sajma se ostvari preko 20.000 novih kontakta. Na sajam dolaze posetioci koji su donosioci odluka u svojoj sredini bez obzira dali su vlasnici maloprodajnih objekata, lanaca distribucije ili uvozno-izvoznih firmi. Uvek su tu oni koji predstavljaju top menadžment.

O svim zanimljivostima za ovaj sajam i novitetima koji će na njemu biti prezentovati možete pročitati u Nacionalnom lovačkom magazinu Lorist br.83 koji izlazi krajem februara 2016 godine.

Predrag Đurđev

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here