Mladenovac, srndaći, DIVNO, NEOBIČNO I ZLATNO

4115

Varovnice MladenovacLovačko udruženje „Varovnice „ Maldenovac samo pre desetak godina bilo je nosilac najjačih trofeja srndaća u Srbiji a onda je taj tron za kratko preuzelo Lapovo a onda Subotica do prošle godine sa svojim rekordima u trofejnom odstrelu srndaća. Ove godine kao što smo pisali, baklju je poneo Sivac.

 

Srndaća zlato MladenovacAli ove godine imamo ponovo Mladenovac koji se, kako bi lale rekle, kanda budi. Da je tako potvrđuje vest da je ponovo zlato zasijalo u odstrelu trofejnih srndaća.

U Lovačkoj sekciji Kovačevac, LU „Varovnice“ Mladenovac odstreljen je srndać koji je poneo zlatnu medalju sa 132,87 cic poena i 473,4grama neto. Srndaća je ulovio Dragan Radojevic iz Saranova. Izuzetno lep i neobičan trofej, u ostalom fotografije govore same za sebe.

Srndaća su pratili i posmatrali pre lova, lovočuvar Bojan Vujic, na slici sa lovcem i Ivan Stankovic,  član sekcije Kovačevac, inače član Upravnog odbora udruženja. Lovca je vodio lovočuvar Bojan kao stučni pratilac.

Lovačka sekcija KovačevacLovačka sekcija Kovačevac gazduje na površini lovišta od 3438 hektara,  ima 72 člana i najbrojnija je sekcija u Lovačkom udruženju “Varovnice” Mladenovac.

Od lovno-tehničkih i uzgojnih objekata imaju 30 solišta, 15 visokih čeka, 20 hranilišta za krupnu i 30 za sitnu divljač.

Pravi i uzorni domaćini.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here