MARINA KULA, Raste broj vukova

2513

Vuk, marina kulaLovačka sekcija “Marina kula” pripada Lovačkom udruženju “Soko” iz Kuršumlije. Gazduju sa divljim svinjama, zecom a od predatora tu su lisica i vuk.

  • Protekla sezona bila je neuspešna kada je odstrel divljih svinja u pitanju. Kod nas su one uglavnom u prolazu i jednostavno se ne zadržavaju. Moraćemo poraditi na tome da ih prihranom zadržimo jer je očigledno da u potrazi za hranom samo prođu kroz naše lovište, kaže za naš list predsednik sekcije Milan Stević.

Ako nema svinja onda ima vukova. I zaista ovde populacija ovog predatora raste.

  • Vukovi su se namnožili. Ove zime imali smo nekoliko akcija naše sekcije u kojima, mogu da kažem, da smo bili dosta uspešni. U saradnji sa kolegama lovcima iz drugih sekcija uspeli smo odstreliti pet vukova. Međutim, i dalje ih ima mnogo, zaključio je razgovor za naš list Milan Stević, predsednik Lovačke sekcije “Marina Kula”..

Lovačko udruženje „Soko“ osnovano je davne 1899. godine kao streljačko društvo koje je kasnije transformisano u lovačko društvo „Soko“. Ima 520 registrovanih lovaca i gazduje lovištem „Kosanica“ na ukupnoj lovnoj površini od  65.271 ha.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here