Lovni turizam: KIPRANI IZUZETNO ZADOVOLJNI LOVOM U SRBIJI

1511

Kitromilides Stiliano predsednik kiparskog lovačkog saveza koji  okuplja 70.000 lovaca. Moćnu lovačku organizaciju predvodi već duži niz godina. Iz svoje Nikozije u Srbiju dolazi kao lovac turista punih deset godina.  Ponosan ja na svoju zemlju gde lovci uglavnom love zeca, crvenu jarebicu, golubove grivnaše, prepelice i grlice. Naravno, voleli bi da love i divlje svinje, srneću divljač a posebno srndaće ali na Kipru lovci nemaju dozvole za nošenje karabina. Njegov boravak u Zrenjaninu iskoristili smo za kraći razgovor.

– Srbija je divna zemlja u koju rado dolazim sa prijateljima da lovimo. Ove godine došlo nas je 11 lovaca sa Kipra. Na žalost ukinuli ste lov na grlice pa sada samo lovimo prepelicu pre podne a popodne nemamo mogućnosti za lov. Taj popodnevni lov na grlice nam ostaje kao žal inače bi imali zaista predivan lovački ugođaj, rekao  je Stiliano za Lovačke novosti.

Upitan kako ocenjuje naše mogućnosti za lovni turizam Stiliano nam je rekao:

– Mi smo slični narodi, mnogo gostoljubivi i ljubazni. Ukoliko bi ste rešili problem sa iznošenjem mesa divljači, da odnesemo to što odstrelimo imali mnogo lovaca turista sa Kipra. Pored letnjeg lova trebalo bi razmotriti i naš interes za lov divljih svinja i srndaća posebno u svetlu da kiparski lovci nemaju dozvole za karabin, zaključio je razgovor za LN Kitromilides Stiliano, predsednik asocijacije kiparskih lovaca.

J.T

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here