LOVILO SE U ARADCU

1545

AradacPrve nedelje u februaru mesecu Lovačko udruženje “Jedinstvo“ Aradac tradicionalno organizuje lov na šakala i lisicu, tako je bilo i ovoga puta 7.februara.

Okupilo se malo ali odabrano društvo, pored lovaca LU Aradac u lov su učešće uzeli i gosti iz LU Kovačica, LD Padina, i nekoliko lovaca sa našeg lovačkog foruma Lorist.
Ujutro na lovačkom domu uz kafu, čaj i aperitiv pao je dogovor da se lov organizuje u delu lovišta koje se graniči sa susednim LU Elemir. Predsednik LU Aradac dr sci Popov Dušan je pozdravio sve prisutne lovce, poželeo svima uspešan i ugodan lov, ukazao na mere bezbednosti u toku lova.
Lovilo se u dve grupe, prvu grupu lovaca predvodio je predsednik LU i ta grupa je zauzela pozicije dočeka a drugu grupu lovaca činio je pogon koji su predvodili mladi uspešni lovci LU Aradac Fuks Danijel, Ljavroška Jano i Ristić Zlatomir.
U prvom pogonu pročešljala se šuma koja se zove Vajtošan i Bulićeva greda, ritske šume, mlade hrastove sastojine i puno terena pod trskom i trnjinama, iako je pogon odradio svoj deo bez zamerki na liniju dočeka sem mnoštva srneće divljači nije izašao ni jedan predator.
Nakon kratkog odmora lovci su prešli na drugi teren i pokušali da isteraju na čistac lukave predatore iz jedne oveće trske koja se naziva Crna bara. U toj gustoj trsci podignuto je nekoliko divljih svinja i odstreljena jedna Lisica.
Ovaj put Šakali su se izvukli a repom je platila jedna lukava lisica. Lov je protekao bez ikakvih zamerki što je i najbitnije a više lovačke sreće neki drugi put.
Posle lova organizovan je zajednički ručak na lovačkom domu, gulaš od divlje svinje koji je znalački spremio Stevo Čorokalo upravnik čuvarske službe specijalnog rezervata prirode “Donje potisje“.
Nadamo se da će ovo druženje biti nastavljeno i ubuduće sa malo više lovačke sreće.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here