Lovačko udruženje „KOPAONIK“Brus, izgradnja reprocentra za divlje svinje pri kraju

2321

Loviste akcija170316
Lovci LU „Kopaonik“ iz Brusa iskoristili su povoljne vremenske uslove pre poplavnih kiša da odrade još nekoliko radnih akcija na završetku radova na uzgajalištu za divlje svinje.

Više o ovoj akciji i radovima na izgradnji reprocentra za divlje svinje rekao nam je upravnik lovišta Đorđe Đenadić:

DjDj mart2016
„Akciji se odazvalo 46 lovaca iz sekcija „Lepenac“(11), “ Batote“(4), „Dupci“(5), „Zlatari“(8), „Brus 1″(2), „Brus 2″(2), „Brzeće“(4), „Milentija“(7), „Kriva reka“(1) i „Velika Grabovnica“(2), koji su sa stručnom i lovočuvarskom službom razvlačili i zatezali žičano pletivo, zateznu srednju, vršnu i bodljikavu žicu, učvršćivali stubove. Popravljeni su putevi oko uzgajališta, radi lakšeg prilaza i kontrole uzgajališta, napravljen je ulaz gde će biti postavljena kapija, kao i kućica za smeštaj hrane za divljač i osmatračnica. Prokopan je put kroz centar uzgajališta radi lakšeg iznošenja hrane, posmatranje divljači i drugih aktivnosti u lovištu.
Predstoji nam još izvođenje radova na postavljanju kapije na ulazu, pravljenje prepreka-prelaza preko potoka gde će biti kaljužište za divljač, kao postavljanje pregrade za odvajanje veprova u vreme prašenja krmača i nekoliko hranilica za divljač. Očekujemo da do kraja sledeće nedelje radovi budu kompletirani i uzgajalište bude spremno da primi prve stanovnike koji će se u njemu uzgajati i reprodukovati, a kasnije i obogatiti naše lovište.“

Do nekih sledećih akcija i izveštaja iz lovišta srdačan lovački pozdrav DOBAR POGLED!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here