Kuršumlija: “Dani vuka”, vučicu odstrelio Šormaz

5362

Dani vuka KuršumlijaČetvrtog  februara je održana 29. manifestacija “Dani vuka – Kuršumlija  2017”.  Jedinog vuka odstrelio je Dragan Šormaz, predsednik Lovačkog saveza Srbije. Odstreljene su i dve lisice i jedna kuna.

Organizatori ističu da je manifestacija i ove godine ispunila očekivanja i da je prošla u najboljem redu. Kiša koja je padala na terenu Dobri Do, Svinjite, Zagrađe, Ivan Kula, Vuča,  sprečila je lovce da nastave da prate još četiri vuka i povećaju današnji ulov.

Predsednik Lovačkog udruženja “Soko” Kuršumlija, Milija Vučinić ističe da je danas  na terenu bilo  350 lovaca, iz skoro svih krajeva Srbije.

Najviše sreće na manifestaciji je imao Dragan Šormaz, predsednik Lovačkog Saveza Srbije. On je odstrelio dvogodišnju vučicu od 40 kilograma.

Kiša je naterala lovce da prekinu potragu iako su otkrili i pratili trag još četiri vuka i jedne divlje svinje, tako da je ukupan bilans, jedan vuk, dve lisice i jedna kuna. Pored Dragana Šormaza, lisicu je ulovio Ivan Radulović iz Zagrađa.

Izvor: Topličke vesti

12 KOMENTARA

  1. Bio sam sa drugarom,nije nam bilo tesko da krenemo u dva sata ujutru iz Beograda,lepo druzenje,znam da ce mnogi pomisliti da je namesteno ali nije,vucica je prosto naletela na gospodina Sormaza,lovacka sreca,bio je na dobroj ceki i to je to,a da i bila je sveza,nije iz zamrzivaca,licno sam je namestao za slikanje,josn je bila vruca,

  2. Svaka čast predsedniče, sledeći put želim da vam na srećni lovački nišan prosto naleti neki muški primerak vuk ili bar vučić 🙂 Znamo da ne promašujete. Koje je bilo oružje, optika, municija?

  3. Sramota. Veseliti se tome, što neko ubije prelejepu životinju. Šta je vama. Nek vam se sva ta strava vrati. „Gospodo“ sram vas bilo. Hvalite se što ste ubili. Gnusno i izopačeno.

  4. Nadam se da ce jednoga dana vasu decu loviti kao sto vi lovite ove ugrozene vrste. U celom svetu je velika akcija za zastitu vukova, jer im preti izumiranje. A vi, ponosni manijaci, vi ste spremni da to istrebite. Sve junacine. Ljubi vas majka. FUJ!!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here