Kruševac: Izborna Skupština Lovačkog udruženja „Kruševac“

2113

28 maja održana je redovna izborna Skupština LU Kruševac, u novoizgradjenom lovačkom domu „Zoran Pantić Brka“, koji se nalazi u sklopu reprocentra za uzgoj divljih svinja na potezu Jasikovac.

 

 

Sednicu je otvorio predsednik Skupštine Miroslav Zdravković, pozdravivši  prisutne, da bi zatim minutom ćutanja bila odata počast preminulim lovcima. Od ukupno 69 delegata, Skupštini je prisustvovalo 59, što je bilo dovoljno da se sednica održi. Na dnevnom redu bilo je 17 tačaka, a jedna od njih je bila i izbor novog rukovodstva kao i predsednika Udruženja.

Jedini kandidat za predsednika na predlog skoro svih sekcija, a ima ih 40,  je dosadašnji predsednik Vladimir Kostić Gandi, koji je jednoglasno i ovog puta izabran i dodeljen mu je treći mandat zaredom, Takodje, novi mandat je dodeljen i starom predsedniku Skupštine Miroslavu Zdravkoviću. Delegati su jednoglasno izglasali predlog za članove Upravnog odbora, Nadzornog odbora i svih skupštinskih komisija.

Predsednik Udruženja  Vladimir Kostić se u svom obraćanju delegatima pre svega zahvalio na ukazanom poverenju, a zatim obećao da će i dalje raditi u interesu lovaca i nastaviti započete projekte na podizanju fondova krupne i sitne divljači u lovištu i nastaviti radove na infrastrukturi lovno tehničkih i lovno uzgojnih objekata: repro centra za srneću divljač, prihvatilišta za fazane, hladnjača, čeke i hranilice, kao i novih poslovnih prostorija u gradu.

Po završenoj sednici, kako delegati tako i lovci i njihovi gosti, obišli su reprocentar koji trenutno broji 25 prasadi, par krmača i dva vepra. Inače, treba naglasiti da su ovaj reprocentar, koji se prostire na 12 hektara, posetili i studenti novosadskog Prirodno matematičkog fakulteta, odsek Turizam, Ugostiteljstvo i Hotelijerstvo, modul Lovni turizam, gde su svoje znanje stečeno na predavanjima pokazali na terenu. „DOBAR POGLED I MIRNA RUKA“

Dragoljub Đokić Gagi

 

Gandi obećava

Evo šta nam je posle izbora za predsednika rekao Vladimir Kostić- Gandi, predsednik Lovačkog udruženja “Kruševac”

Lovako udruzenje gazduje ukupnom povrsinom od 70400 h, a lovnoproduktivnom 52000 h, od gajenih vrsta divljaci imamo d. svinju, srnecu divljac, zeca, fazana, jarebicu i zadnjih godina povecanu populaciju vuka. Godisnjim planom predvidjen je odstrel 15 srndaca i 40 d. svinja, ovogodisnja sezona je pocela odstrelon 5 grla srnece divljaci i nastavljamo sa lovom do ispunjenja plana.

Za protekle tri godine izgradili smo repro centar za divlju svinju, povrsine 12,5 h iz kog smo naselili 25 divljih svinja u otvoreno loviste, a maticni fond od 9 krmaca i 1 vepra kupili od Srbija suma – sumsko gazdinstvo ,, Rasina,, na Jastrebcu. Takodje je kompletno izgradjen lovacki dom povrsine 260m2 sa salom za sastanke i smestajnim kapacitetom 9 lezaja, lovacki dom se nalazi na 8km od centra grada i pruza usluge kako lovnog tako i drugog vida turizma.

Sretstva za izgradnju ovog lonog kompleksa najvecim delom su dobijena putem konkursa iz budzetskog fonda za razvoj lovstva, Ministarstva poljoprivrede i Uprave za sume.

U narednom periodu imamo u planu izgradnju repro centra za srnecu divljac, prihvatilista za fazane, hladnjace i kupovinu poslovnog prostora u gradu za potrebe kancelarije LU

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here