JEDINSTVENA KNJIGA, “ŠUPLJOROŠCI OD ISTOKA DO ZAPADA”

1520

Centar za očuvanje autohtonih rasa „Cepib“, uz materijalnu podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, objavio je jedinstvenu knjigu. Naslov knjige je „Šupljorošci – od istoka do zapada„. Autorski tim, koji predvodi dr sci. Milivoje Urošević, čine autori iz Srbije, Bosne i Hercegovine , Makedonije.

Ovo je, prvi u svetu, pokušaj da se na jednom mestu saberu dostupna znanja o svim danas živim vrstama šupljorožaca. Među njima ima onih dobro poznatih čitalačkoj publici (muflon, divokoza, kozorog) do onih koji se nalaze, gotovo, na granicama legende. Divljač dalekog istoka, hladnog Sibira, snežne Kanade, toplog Meksika.

Materija je složena uvažavajući poslednju taksonomiju, koja je za ovu porodicu uvek bila složena. Opširno su prikazani, na 278 strana, osnovni zoološki podaci kao i ponašanje. Svi koji žele da prošire znanja imaju na raspolaganju spisak literature od 139 jedinica. Knjiga se odlikuje bogatstvom fotografija od kojih su mnoge originalne. Očigledna je oskudnost literature u ovoj oblasti i ova knjiga namenjena je svima koje ova oblast zanima.

Knjiga se može naručiti putem mejla: office@cepib.org.rs

Cena knjige je 2.000 dinara plus PTT troškovi, isporuka je „Post expres“ sistemom i plaća se prilikom preuzimanja knige.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here