Klek: SA POBRATIMIMA IZ TREBINJA OBELEŽILI 70 GODINA ORGANIZOVANOG LOVSTVA

2841

dsc_0469U predivnom ambijentu lovačkog doma Lovačkog društva „Begej“ u Kleku u petak 4.11.2016 godine, lovci ovog olimpijskog sela zajedno sa svojim pobratimima iz Trebinja obeležili su 70 godina organizovanog lovstva. Svečanosti su prisustvovali pored lovaca Trebinja i načelnik ovog grada Luka Petrović, gradonačelnik grada Zrenjanina Čedomir Janjić a delegaciju Lovačkog udruženja „Leotar“ iz Trebinja predvodio je predsednik Janko Šekarić. Proslava je inače počela u jutarnjim časovima kada je organizovan zajednički lov na fazana u lovištu „Begej“ u Kleku.

dsc_0003Pozdravljajući goste, u svojoj slavljeničkoj besedi, predsednik Lovačkog društva „Begej“ iz Kleka Željko Narančić istakao je 1946 godinu kada je dvanaestak zaljubljenika u lov, starosedeoca Kleka, uglavnom rumunske nacionalonosti uz tek doseljene Hercegovce iz Trebinja osnovalo lovačko društvo. Kako Narančić reče prvi predsednici su bili Nikola Bokera i Božo Murišić. Ovo lovačko društvo tek će 1984 godine dobiti ime „Begej“ i postati sastavni deo Lovačkog udruženja grada Zrenjanina.

  • Sredinom tih osamdesetih godina izgradili smo jezero , odnosno stanište za barsku divljač površine 30 hektara a posle smo izvršili adaptaciju stare zadružne zgrade u lovački dom. Tada smo osnovali i streljačku sekciju koja pobeđivala širom Vojvodine a dva puta smo se kvalifikovali i za državna prvenstva stare nam domovine Jugoslavije, rekao je predsednik Narančić u svom pozdravnom govoru.

Nastavljajući sa svojom besedom Željko Narančić, prvi čovek lovstva u Kleku sa ponosom je istakao 2001 godinu kada su potpisali Povelju o bratimljenju sa Lovačkim udruženjem „Leotar“ iz Trebinja tako da je ova godina osim proslave 70 godina Lovačkog društva „Begej“ i proslava 15 godina pobratimstva sa lovcima Trebinja. On je potom rekao da danas ovo lovačko društvo gazduje sa 2600 hektara i da od imovine ima lovački dom  i veliki broj lovno-tehničkih objekata kao i da je u toku izgradnja mini hladnjače za divljač.

dsc_0014Gradonačelnik grada Zrenjanina je pozdravljajući ovaj skup rekao da opštinska vlast uvek podržava lovce i lovačku organizaciju i da će to činiti i u budućnosti.

 

 

dsc_0017Luka Petrović, načelnik grada Trebinja ponosan je na dobru saradnju gradova Trebinja i Zrenjanina i zahvalio lovcima što takve odnose produbljju i čine ih sadržajnima.

 

 

dsc_0011Predsednik Lovačkog društva „Leotar“ Trebinje Janko Šekarić je toplim rečima pozdravio izvanrednu saradnju sa lovcima Kleka i naglasio da ovakvu saradnju moraju nastaviti mlađi lovci i da je u budućnosti oplemenjuju.

 

 

dsc_0039dsc_0026Kako dolikuje na kraju svečanosti najzalužnijim pojedincima i preduzećima koja pomažu rad lovačke organizacije  uručena su priznanja. U ime Lovačkog društva „Begej“ Zrenjanin odličja je uručio predsednik Željko Naranćić a u ime Lovačkog udruženja grada Zrenjanina predsednik Milan Pažin. U ime Lovačkog saveza Vojvodine ordenje je uručio Milan Novkov, šef stručne službe a u ime Lovačkog saveza Srbije dr Zoran Ristić.

Slavlje je nastavljeno lovačkom zabavom uz izvanrednu trpezu i čuveno hercegovačko vino.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here