Kać: LOVNI TURIZAM JE PRIORITET ZA OPSTANAK

1456

Sređen lovački dom u centru Kaća, sve onako da bi mnogi ugostitelji pozavideli, fazanerija i volijere za fazanske piliće na obodu sela sa svim potrebnim objektima, izvanredan poligon za lov fazana od šest hektara, prava organizacija i dobra uprava odlika su današnjeg trenutka lova i lovstva u Kaću. Dodajmo i zavidnu brojnost srneće divljači, na prolećnom brojanju 390 grla. Uz to i  lep odstrel u lovnom turizmu, od 15 odstreljenih srndaća prošle godine prvi put u istoriji jedan u zlatnoj medalji i uz dva u bronzi predstavlja lep prihod.  Imaju 85 članova.

– Blizina Novog Sada ali i ostalih velikih centara daje nam mogućnost da kroz našu organizaciju više aktivnosti posvetimo lovnom turizmu. Imamo tri prihvatilišta za fazane ukupne površine od 5000 metara kvadratnih, izvaredan poligon za lov i na taj način možemo ostvarivati značajna prihod u lovnom turizmu.  Unosimo 1800 fazanskih pilića starosti šest nedelja i oni su čuvaju u našim prihvatilištima do pred lov. Na ovaj način obezbeđujemo da naši članovi redovno love fazana, čak 16 puta, ali i da ostvarimo prihod kroz turistički odstrel. Do sada smo u turizmu odstrelili 500 fazana a to nam je omogućilo da je članarina u našem društvu 12.000 dinara plus 3.000 za radne akcije. Bez turizma i prihoda od njega bilo bi to značajno više, rekao nam je Radivoj Poljanski, predsednik Lovačkog društva „Kać“ u Kaću.

Za kraj dodajmo i činjenicu da se ovde brojnost zeca oporavlja pa su kaćki lovci imali u prethodnoj lovnoj sezoni dva izlaska na njega.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here