Horgoš: Uz „Berbanske dane“ lovci priredili svoj program

1489

dsc_0006Tradicionalna turistička manifestacija „Berbanski dani“ održana je u subotu 24 septembra 2016 godine po 27-mi put. Kao i svake godine i lovci lovačkog društva u Horgošu svojim programom uveličavaju ovu seosku svetkovinu. Ove godine u goste su im stigli lovci iz Leposavića, Kotor Varoši i Lozovika.

 

lovci-kimManifestaciji je prisustvovao i Ilija Elezović, predsednik Lovačkog saveza Kosova i Metohije koji je predvodio delegaciju ovog saveza.

Za ovu godinu pored tradicionbalnog takmičenja u kuvanju lovačkog parikaša lovci su upriličili i takmičenje u izboru najbolje lovačke rakije.

 

dsc_0019– Svake godine menjamo, tako ove godine svakoj prijavljenoj ekipi dali smo po četiri kilograma jelenskog mesa i oni će pripremljeni paprikaš uz degustaciju publike i pojesti. Raduje nas što je učešće ove godine uzelo više od 60 ekipa iz skoro cele Srbije,. Tu su ekipe osim pobratima sa Kosova, Lozovika i Kotor Varoši i iz Novog Sada, Zrenjanina, Padeja, Srpske Crnje, Sremske Mitrovice i Kikinde uz učešće i ekipa iz Mađarske, rekao nam je Steva Marjanov predsednik Lovačkog udruženja „Kapetanski rit“ iz Kanjiže u čijem sastavu je i lovačko društvo iz Horgoša.

dsc_0025U kategoriji u kuvanju lovačkog paprikaša pobedio je Laslo Biro iz Horgoša, drugo mesto osvojila je ekipa LU „Fazan“ iz Lozovika a treći je bio Željko Balaban iz Horgoša. U kategoriji izbora najbolje lovačke rakije  ubedljivo je pobedu odnela rakija Radovana Milićevića iz Sremske Mitrovice i to za rakije od šljive, kajsije i kruške.

 

Ova predivna manifestacija ove godine bila je bogata izložbama ručnih radova, izložbom grožđa i i voća, demonstrirano je ceđenje vina a posebna atrakcija je bila smotra folkolora iz osam bratskih gradova iz Mađarske i Srbije.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here