Horgoš: SVEČANO OBELEŽENO 130 GODINA ORGANIZOVANOG LOVSTVA

1670

Udruženje lovaca „Graničar“ iz Horgoša koje je u sastavu Lovačkog udruženja „Kapetanski rit“ Kanjiža proslavilo je u petak, 29.9.2017 godine 130 godina od svog osnivanja i organizovanog lovstva u ovom pograničnom mestu. Ovoj proslavi prisustvovao je veliki broj pobratimskih lovačkih udruženja iz Republike Srpske Kotor Varoš,  Lovačka udruženja iz Vranja, Pirota, Lozovika kao i Lovačkog saveza Kosova i Metohije  a njih je predvodilo Lovačko udruženje „Kopaonik“ iz Leposavića. Delegaciju Lovačkog saveza Srbije predstavljali su Zoran Aleksić i Dragan Dodić, članovi upravnog odbora. U ime Lovačkog saveza Vojvodine prisutan je bio Milan Novkov.

Prisutne goste i članstvo pozdravio je Steva Marjanov, predsednik Udruženja lovaca „Graničar“ iz Horgoša. U ime LSS skup je pozdravio i čestitao jubilej Zoran Aleksić, član UO a u ime LSV Milan Novkov

Za obeležavanje ovog velikog jubileja horgoški lovci izdali su monografiju „Lovstvo u Horgošu“ a autor je Stevan Petrović koji se obratio prisutnima prigodnim rečima i ukazivanjem na istorijske činjenice.

Kao što priliči proslavama ovakvih jubileja LSS i LSV su odlikovali najzalužnije članove zlatnim, srebrnim i bronzanim ordenjem. Ordenje je u ime Lovačkog saveza Srbije uručio Dragan Dodić, član UO a u ime Lovačkog saveza Vojvodine Milan Novkov. Domaćin i slavljenik Udruženje lovaca „Graničar“ iz Horgoša je sponzorima, pobratimima kao i komšijskim lovačkim društvima uručio zahvalnice za doprinos u razvoju lovstva.

Zahvalnicu je dobila i naša redakcija.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here