GULAŠ OD FAZANA

3805

Za gulaš od fazana vam je potrebno:

malo ruzmarina

jedan fazan

70 g mrkve

40 g belog luka

170 g luka

40 g pasiranog paradaiza

1,5 dl belog vina

1,5 dl ulja

17 g brašna

malo bibera

Ponekad treba izdvojiti malo više vremena i napraviti jelo koje će oduševiti ne samo vas nego i vaše prijatelje. Gulaš od fazana je prava poslastica i specijalitet koji se ne propušta i koji je uvek dobrodošao. Za sve one koji vole jela od mesa, vreme je da obrate pažnju na ovaj recept.

Pripremite najbolje jelo i pokažite svima kako i vi znate raditi vrhunske specijalitete. Proverite imate li sve potrebne namirnice i krenite spremati gulaš. Prvo što morate učiniti je ostaviti fazana barem jedan dan u pacu, a nakon toga ga osušiti i izrezati na male komadiće.

Pričekajte da vam se zagreje ulje i stavite peći posoljenog fazana. Kada procenite da se meso dovoljno zapeklo, izvadite ga i na tiganj poredjajte na sitno narezan beli luk, mrkvu i luk. Važno je da stalno mešate i kada primetite da se povrće počelo sušiti dodajte bibera, paradaiza, brašna i malo ruzmarina.

Nastavite mešati i vratite meso pa dolijte vode kako bi uspeli pokriti meso. Nakon što zavrije dodajte malo vina i nastavite pirjati na laganoj vatri sve dok meso ne omekša. Gulaš od fazana možete poslužiti s knedlama ili nekom drugom testeninom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here