GRADE HLADNJAČU

1297

U lovačkom udruženju „Čemernica“ u Ivanjici započela je gradnja hladnjače za divljač a shodno pravilima koja nalaže novi Zakon o veterini i divljači i lovstvu. Ova hladnjača se gradi u produžetku postojećeg lovačkog doma koji će zahvaljujući ovom projektu i gradnji dobiti još na prostoru odnosno ivanjički lovci će dobiti još jednu prostoriju u kojoj će moći da se okupljaju. Kompletna oprema za hladnjaču je kupljena i spremna je za montažu po završetku građevinskih radova koji se očekuje u septembru ove godine.

Kako nam reče predsednik ovog udruženja Mićko Mijailović gradnju ove hladnjače po svim standradima koje zakon propisuje pomogao je Fond za razvoj lovstva. On je posebno naznačio pomoć lokalne samouprave kao i većeg broja privatnih firmi čiji su vlasnici inače lovci.

Pored ovih građevinskih radova prenosimo i vest da ovo udruženje privodi kraju naseljavanje srneće divljači i da su u ovom momentu na 70% optimalnog fonda. Kako je za Lorist rekao Aco Aleksić, upravnik lovišta srneća divljač se dobro adaprtirala i već sada se može govoriti da projekat naseljavanja srneće divljači u potpunosti uspeo.

Lorist press

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here