Грачаница: Ловци свечано обележили славу Св. Евстатија

1364

14517591_215302212220523_7492461055771101516_nУ веома тешким условима у којима живе и раде сви становници централног дела Косова и Метохије, ловци Л.У.“Грачаница“ из Грачанице налазе снаге и воље да поред свих обавеза у удружењу и ловишту, свечано обележе своју ловачку славу Светог Евстатија.

У прелепој сали ловачког дома у Грачаници скупили су се готово сви чланови овог удружења да уз мирис тамјана, вино и погачу прославе и обележе свог ловачког заштитника. Ловачку свечаност су увеличали својим присуством и бројни гости из општине Грачаница као и већи број сарадника овог удружења. Посебно место и топао пријем имали су ловци побратими из Ловачког удружења “Копаоник“ из Лепосавића, као и представници Ловачког Савеза Косова и Метохије. 

 – ,,Ловци читаве Србије данас славе своју ловачку славу Св. Евстатија али је посебна част бити данас овде, у Грачаници, и славити ловачку славу са својим побратимима,, – рекао је Радомир Чукић председник Скупштине ловачког удружења из Лепосавића. У име ЛСКиМ ловце Грачанице поздравио је Горан Бараћ  секретар Савеза.
 Уз жеље да буду јединствени, остану и опстану на својим вековним огњиштима, песма и игра орила се до касно у ноћ.
Г.Б.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here