DODELJENA PODSTICAJNA SREDSTVA

1234

Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručili su 207 ugovora korisnicima, koji su konkursali za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2015. godinu. Ukupna vrednost sredstava iznosi preko 29,1 milion dinara.lovstvo-APV-660x330

Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručili su 207 ugovora korisnicima, koji su konkursali za dodelu sredstava iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2015. godinu. Ukupna vrednost sredstava iznosi preko 29,1 milion dinara, a ovim povodom predstavnicima lovačkih udruženja čestitao je zamenik resornog sekretara Branislav Knežević.

Knežević je podsetio da je od 2011. godine, kada je osnovan budžetski fond za lovstvo, do sada za razvoj lovstva u Vojvodini izdvojeno preko 113 milion dinara. U svom obraćanju je naveo da nisu sva sredstva iskorišćena, pa je pozvao udruženja da daju predloge, kako bi se preostala sredstva u visini od 15 miliona dinara upotrebila na najbolji način za unapređivanje lovstva u toj pokrajini.

Podrška Sekretarijata se nastavlja

Najavljeno je da će ova podrška Sekretarijata biti nastavljena i u 2016. godini. U toku je primena elektronskog registra u oblasti lovstva na teritoriji AP Vojvodine. Namera je bila da se uloži u podizanje nivoa informatičke opremljenosti u oblasti lovstva , što je ujedno i dobar način da se omogući lakša komunikacija Sekretarijata sa udruženjima i kvalitetnije praćenje rada u ovoj oblasti na nivou pokrajine.

Branislav Knežević je podsetio da se primakao rok za izradu budžeta za narednu godinu, te pozvao korisnike da budu aktivni i da u narednih nekoliko dana razmotre i predlože najznačajnije mere, koje bi Sekretarijat podržao tokom 2016. godine. Kako je još najavio, konkurs u ovoj oblasti će naredne godine biti raspisan mnogo ranije, i zato se insistira na dobroj i efikasnoj saradnji korisnika lovišta i Sekretarijata.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here