Bugarska: Poziv, zaštitimo naše pravo na lov i našu lovačku tradiciju

1088

Apel bugarskim lovcima ing. Vasila Vasileva, predsednika Upravnog odbora NLRS-SLRB

Dragi bugarski lovci, sportski strelci, kolege i prijatelji,

postoji ozbiljna javna rasprava i konsultacije Evropske agencije za hemikalije (ECHA) za zabranu upotrebe olovne municije u močvarnim područjima. Interesi lovaca ozbiljno su ugroženi. Jer ako se ova zabrana uvede, sledeći korak biće potpuna zabrana olova u celoj municiji.

Šta ovo znači?

Takva zabrana praktično bi onemogućila upotrebu svih oružja koja ne mogu da pucaju čeličnim kuglicama. Lovci će biti primorani da mnogo više plaćaju svoje oružje drugim skupim oružjem i municijom. Na kraju, mnogi od nas biće lišeni prava da se bavimo omiljenim hobijem ili sportom i da sačuvamo svoju lovačku tradiciju.

Poslednjih meseci Nacionalna lovačka organizacija preduzela je sve moguće korake da zaštiti interese lovačke zajednice pred bugarskim i evropskim institucijama. Održan je niz sastanaka sa ministrima, sa evropskim poslanicima, sa nacionalnim predstavnicima u evropskim telima, koji su se obavezali da će podržati naš stav. Međutim, rešavanje tog pitanja sada je dovedeno do kraja na tlu Evrope.

Bugarski lovci, ponovimo svoj kategorički stav i odbranimo svoje pravo na lov! Mi vas pozivamo da budemo jedinstveni. Takođe apelujemo na sve bugarske predstavnike u evropskim institucijama da aktivno rade na zaustavljanju takve diskriminatorne odluke protiv milionske lovačke zajednice u Evropi.

Prijatelji, što više glasova damo protiv zabrane olovne municije, veće su i naše šanse da zaustavimo ovu apsurdnu odluku.

Lovci iz cele Evrope već šalju svoje komentare. Idemo i mi!

Izvor: https://www.slrb.bg/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here