BRATIMLJENJE LOVACA INĐIJE I OLOVA

1367

Lovačko udruženje ,,Fazan„ se bratimilo sa Lovačkim društvom ,,Palez„ iz Olova  1981 godine za vreme one SFRJ i bratimljenje je trajalo 10 goddina sve do početka rata 1991 godine. Rat je učinio svoje i u tome su kontakti svi prekinutni koje su ta lovačka društva imala.

U medjuvremenu Lovačko društvo ,, Palez „iz Olova menja ime u Lovačko drustvo ,,TETRIJEB„ iz Olova, a Lovacko društvo ,, Fazan„ iz Indjije postaje  L.U ,, Fazan „ i to 2011 godine.

2015 dolazi do promene rukovodstva u Lovačkom udruženju ,, Fazan „ Indjija i od tada počinje lovstvo da se razvija na jednom višem nivou nego do tada i na inicjativu sekretara Danila Petrovića kreće obnavljanje svih bratimljenja i veza koje su ranije imali.

Ove godine  stupili su u kontakt sa Safetom Gurdom članom lovačke sekcije Gurdići koji je obećao da će pričati sa svojim lovcima i javiti kakvo je raspoloženje za obnovu bratimljenja. Lovci iz Olova su  se zaista obradovali što im se  neko iz Indjije javio i usledio je poziv za gostinski lov u julu mesecu na srndaća. U poseti olovskim lovcima bili su sekretar Danilo Petrović, Ilija Ivošević  i Ilija Smiljanić.

Ne brzo zatim usledio je poziv iz Lovackog  udruzenja ,, Fazan„ iz Indjije za drugare lovce iz Olova i zakazali druženje  za otvaranje  lova na fazane .

Lovci iz Olova su stigli U L.U fazan Indjiju 6. oktobra u večernjim časovima a druženje je trajalo sve do 8. oktobra.

U goste su došli  Isak Gurda, Admir Gurda, Safet Gurda, Haris Kljajic, Jamaković Mustafa, Avdanovic Sakib, Kopic Eney i Jamaković Irdin.

Goste je dočekao presednik L.U  Uroš Vukas i sekretar Danilo Petrović  u prostorijama Lovačkog udruženja  uz bogatu trpezu i sa upoznavanjem lovišta kojim gazduje L.U  Fazan i sa divljači koja nastanjuje ovo lovište. Lovilo se dva dana a lovile su se patke i fazani, odstrela je bilo više nego dovoljno. Svaki gost ostrelio je po dva fazana i izrazili su želju da opet dodju. Uzvratno gostovanje u Olovu zakazano je za  decembar u organizovanom lovu na divlje svinje. Na skupštinama oba lovačka udruženja potpisaće se povelja o bratimljenju jer su obe strane  zaintersovane da se tradicija  nastavi  i sa time pokazati da je lov nešto što ne poznaje granice i da su lovci pre svega zaljubljenici u prirodu, druženje i pse.

D.P.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here