Topola: UZ RAD KRUPNIM KORACIMA NAPRED

1242

Lovačko udruženje „Karađorđe“ Topola predstavlja danas ogromno gradilište gde se kuje i stvara nova budućnos šumadijaskog i srpskog lovstva.

U razgovoru sa predsednikom lovačkog udruženja Vladimirom Radojkovićem saznajemo da je napokon donji deo lovačkog doma završen i sada su u njemu kancelarije udruženja i restoran. Podsećamo, ovo je lovački dom koji ima najveću površinu u Srbiji, preko 2.500 kvadratnih metara.

  • Sada smo svoji na svome ali to nije kraj. Uradili smo još dva lovačka doma Božirnji uz koga je izgrađeno prihvatilište za fazane od 2500 kvadratnih metara. Nikao je i lovački dom u Zagorici od 150 kvadrata. Izgradili smo gater za divlje svinje od sedam hektara u Jermenovcima. Tu su i dva pomoćna prihvatilišta, u Blaznavi od 60 ari i Šatornji od 25 ari. Pored svega podigli smo još dva prihvatilišta za fazane po 500 metara kvadratnih u Vinči i Jermenovcima. Dodajmo ovome i činjenicu da imamo veliki lovački dom Blaznavi od 300 kvadrata kao i predivan dom u Lipovcu koji su ranije izgrađeni. Sve u svemu Lovačko udruženje „Karađorđe“ danas je veliko gradilište koje stvara budućnost za nove generacije, rekao nam je predsednik Radojković.

I taman kad pomislite da je kraj gradnji predsednik Radojković ponosno dodaje.

  • Da ne zaboravimo, napravili smo strelište za lovno streljaštvo, trap i ameriken u Ovsištu. Naravno, sve smo ovo postigli ne samo svojim radom i zalaganjem koji su evidentni. Veliku pomoć dobili smo iz Fonda za razvoj lovstva Republike Srbije ali smo ih znalački i na sebi svojstven način iskoristili, rekao nam je za kraj razgovora predsednik Vladimir Radojković.

Lovačko udruženje „Karađorđe“ iz Topole gazduje lovištem površine 17.000 hektara lovno-produktivne površine a u svom sastavu imaju 450 lovaca raspoređenih u četiri sekcije, Blaznava, Jermenovci, Šatornja i Topola. Godišnje unose 3.000 fazana starosti 17 nedelja. Jedno su od retkih lovačkih udruženja u Srbiji gde brojnost članstva svake godine raste.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here