Boka: VELIČANSTVENA PROSLAVA JUBILEJA I KRSNE SLAVE, Sv.EVSTATIJA

1707

dsc_0015Na dan Svetog Evstatija, 3 oktobra 2016 godine u Boki je svečano obeležena godišnjica osnivanja Lovačkog društva “Fazan” a Lovačko udruženje “Gornji Tamiš” u čijem je sastavu proslavilo je Krsnu slavu Svetog Evstatija. Sveti Evstatije je zaštitnik lovaca i mnogobrojna udruženja u Srbiji ga slave kao svoju Krsnu slavu.

dsc_0022Uz činodejstvo dvojice mesnih sveštenika  i kumstvo Miroslava Vasića iz Boke slomljen je slavski kolač a potom je oficijelni program proslave godišnjice otvorio Branislav Arađanski, predsednik Lovačkog udruženje “Gornji Tamiš” koji je pozdravio sve goste i poželeo im ugodnu lovačku zabavu. A gostiju je bilo sa svih strana Vojvodine i  komšijskih lovačkih udruženja. Arađanski je posebno pozdravio goste iz Lovačkog saveza Vojvodine na čelu sa predsednikom prof.dr Aleksandrom Milovančevim.

dsc_0071Potom se prešlo na dodelu odličja koje je u ime Lovačkog saveza Srbije uručio prof.dr Miloš Beuković. Zlatni lovački orden LSS dobio je Dragiša Slijepčević a srebrno ordenje poneli su Dragan Jovanović, Branislav Markov i Ištvan Vereš. Bronzani lovački orden LSS dodeljen je lovcima  Jožef Francija, Radomir Vujović, Miroslav Večanski, Cveta Marković, Nikolaj Nebekov i Živa Miladinov.

dsc_0067U ime Lovačkog saveza Vojvodine ordenje je uručio predsednik  prof.dr Aleksandara Milovančev. Zlatno lovačko ordenje ovog saveza dobili su Radoslav Glušica, Stevan Škrabić i Branislav Arađanski. Predsednik Milovančev potom je uručio srebrno i bronzano ordenje, srebrno su dobili Velimir Lukić,  Jovan Veselinović, Miodrag Stojić, Željko Bukva i Golub Pejčić  a bronzana odličja poneli su  Dalibor Trifunov, Vojica Karanjac, Mihalj Berta, Milan Radanov,  Srđan Obrknežen, Miroslav Vasić i  Ivan Ilijević.

dsc_0077Pozdravljajući skup i čestitajući Krsnu slavu i jubilej predsednik Lovačkog saveza Vojvodine prof.dr Aleksandar Milovančev istakao je potrebu da se lovci više založe na poslovima redukcije brojnosti predatora, posebno lisica i da će ovaj savez pomoći u ovoj akciji. On je istakao i potrebu da se u zakonu reše problemi redukcije predatora putem humanih klopki.

Program proslave jubileja i Krsne slave nastavljen je uz dobru muziku i slavsku trpezu lovačkom zabavom  koja je trajala  do duboko u noć.

J.T.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here