Blace: ODRŽANA MANIFESTACIJA “VUKU U POHODE”, ODSTRELJENA TRI VUKA

1125

U okolini Blaca održana je tradionionalna manifestacija „Vuku u pohode“, a više od 600 lovaca iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Crne Gore i Hrvatske krenulo je u hajku na vukove.

Predsednik Lovačkog udruženja „Blace“ Milan Kovačević kazao je da je zadovoljan odzivom lovaca i uspehom na terenu gde su ustreljena dva vuka i dodao da su za odstrel predviđeni i šakali, lisice i divlje mačke.

Kovačević je rekao da u Srbiji ima dosta vukova koji prave štetu poljoprivrednicima, zbog čega je dozvoljeno odstreliti šest vukova godišnje, iako sezona traje cele godine.

Rezime današnje manifestacije je 3 ulovljena vuka koje su odstrelili lovci: Borica Vukićević iz LU Blace, Nikola Milinčić iz LU Župa Aleksandrovac i Lazar Nedeljković iz LU Toplica Prokuplje. U današnjem lovu ulovljeno je i nekoliko lisica.

Poljoprivrednik i pastir iz okoline Blaca Ivan Milenković, koji ima oko 40 ovaca, kazao je da hajka na vukove veoma značajna stvar jer svake godine vukovi smanje broj ovaca u njegovom stadu.

Po završetku lova, sumirani su rezultati uz tradicionalno lovačko druženje i ručak. Na svečanoj večeri spletom kola nastupio je Fa Drainac Blace, a dodeljene su i zlatne plakete i povelje.

Izvor: Topličke vesti

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here